Jammer tartışması alevlendi Gökçek'in üç kat ses yalıtımlı odası akıllara geldi
İBB Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun bir oteldeki görüntüleri servis edildi. Otele giren bavullar, AKP medyası tarafından “para çantaları” olarak lanse edildi.
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, bavulları tek tek açarak içinde jammer, yani sinyal kesici cihazlar bulunduğunu gösterdi.
İktidar medyası bu kez söylem değiştirerek jammer kullanımının usulsüz olduğunu iddia etti.
AKP’li Kadir Topbaş döneminde, İBB’nin ve birçok AKP’li belediyenin de jammer kullandığı ortaya çıktı.
Halktv.com.tr, AKP’li belediyelerin jammer ihalelerini de yayımladı.
Özgür Özel pazartesi açıklayacağım demişti: İşte ihaleyle jammer alan o kurumlar
CHP, terör örgütü IŞİD’in daha önce İmamoğlu’na ölüm tehditlerinde bulunduğunu hatırlattı. Terör örgütlerinin bombalı ve benzeri saldırılarında güvenlik güçleri tarafından jammer cihazları kullanılıyor.
MELİH GÖKÇEK'İN ÖZEL ODASI AKILLARA GELDİ
CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya arasındaki jammer tartışması alevlendi.
Tartışma, Ankara’da geçmişte uygulanan “sağır oda”yı akıllara getirdi.
AKP’li Melih Gökçek’in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde, başkanlık katında “özel bir odası” olduğu ortaya çıkmıştı.
CHP’nin 31 Mart 2019 seçimlerinden sonra AKP’den devraldığı Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan incelemelerde, başkanlık makamının arkasında gizli bir bölüm tespit edilmişti.
ABB kaynaklarının verdiği bilgiye göre, makam odasının arkasında döner bir duvarın ardında gizlenmiş özel bir alan bulunuyor.
Birgün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre; Bu alanın ilk bölümünde bir oda ve lavabo, lavabonun arkasında ise ikinci bir gizli oda yer alıyor.
İddialara göre tamamen kapalı olan bu ikinci odada, koridora açılan gizli bir çıkış da mevcut.
Ayrıca bu iki oda arasında “odacık” olarak tanımlanan küçük bir alan daha bulunuyor.
Elektrik düğmesi olmayan bu bölümün, üç kat ses yalıtımıyla dış dünyadan tamamen izole edildiği öne sürülüyor. Ses geçirmeyen bu yapı, “sağır oda” olarak nitelendirilmişti.
OYUNCAK DİYE SAVUNMUŞTU
Gökçek döneminde kullanılan bu gizli yapıya iktidar kanadından herhangi bir tepki gelmemişti.
Öte yandan Gökçek, bu odanın “oyuncak deposu” olduğunu iddia etmişti.
Kaynak:Birgün