Erdoğan’a Seri Oyları Böyle Bastılar... Oğuz Kaan Salıcı Görüntüleri Paylaştı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, oy verme işlemi sürerken sosyal medyada gündeme oturan bir video paylaştı.
Görüntülerde bir kişinin Recep Tayyip Erdoğan'a seri şekilde oy verdiği görülüyor.
Salıcı görüntülerle ilgili olarak Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan’a ve emniyet müdürüne ulaşamadıklarını söyledi.
İddiaya göre Harran ilçesinin Minare köyünde, CHP’li bir sandık kurulu üyesi dövüldükten sonra alandan gönderildi. Daha sonra buradaki oy pusulalarında Erdoğan ve AKP kutularına mühür basıldı. Oy basma işlemi görüntülenerek, AKP’li olduğu anlaşılan Ahmet Arslan tarafından Instagram’dan paylaşıldı.
Bunu Twitter’dan duyuran CHP’li Salıcı, şu ifadeleri kullandı:
“Sosyal medyaya yansıyan bu görüntüler Şanlıurfa Harran ilçesi, Minare köyünde çekilmiştir. Önce sandık kurulu üyelerimiz darp edilmiş sonra bu görüntüler ortaya çıkmıştır. Yetkili avukat arkadaşlarımız ilgili köye yönlendirilmiş ve İlçe Seçim Kurulu’na itiraz edilmiştir. Bu arada Şanlıurfa Valisi ve emniyet müdürüne ulaşılamamaktadır. Zatıalileri toplantıdadır.”
Sosyal medyaya yansıyan bu görüntüler Şanlıurfa Harran ilçesi, Minare köyünde çekilmiştir. Önce sandık kurulu üyelerimiz darp edilmiş sonra bu görüntüler ortaya çıkmıştır. Yetkili avukat arkadaşlarımız ilgili köye yönlendirilmiş ve İlçe Seçim Kuruluna itiraz edilmiştir.
— Oğuz Kaan Salıcı (@oguzksalici) May 14, 2023
Bu arada… pic.twitter.com/Yh1lyJjvqq

Köyün muhtarı açıklama yaptı
Tartışma yaratan görüntünü Harran’a bağlı Minare Köyü’nde çekildiği kaydedildi. Halktv.com.tr, 460 seçmenin olduğu köyün muhtarı Ahmet Arslan’a ulaştı. 53 yaşındaki Arslan, 20 yıldır köyde muhtar olduğunu belirterek “O görüntüler kesinlikle bizim köyden çekilmedi. Bunu çok net söyleyebilirim. Biz kendimizden eminiz. Benimle aynı isim ve soyismi taşıyan genç kuzenim, Ahmet Arslan, başka yerden aldığı görüntüyü hesabında paylaşmış. Görüntüler kes-yapıştır şeklinde” dedi.
Kaymakam ve hakim köye geldi
Arslan devamında “O görüntülerin yayılması üzerine Harran Kaymakamı ve ilgili hakim de köye geldi. Böyle bir şeyin olmadığını kendileri de gördü. Bizim köyde AK Parti’ye de CHP’ye de MHP’ye de oy çıkar. Bir saat sonra sandıklar kapandığında sonuçlar ortaya çıkar. Ben bizzat sandık sonuç tutanağını kamuoyu ile paylaşacağım” diye konuştu.