CHP'den savaşın ekonomiye etkilerine karşı acil eylem planı çağrısı!
CHP Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, savaşın Türkiye ekonomisi üzerindeki olası etkilerine karşı alınması gereken tedbirleri Meclis gündemine taşıdı.
Avşar, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar tarafından yanıtlanması istemiyle dört ayrı yazılı soru önergesi verdi.
CHP lideri Özgür Özel’den savaş ekonomisine karşı kapsamlı paket: 2 başlıkta anlattı
Önergelerinde, Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nda savaşın Türkiye’ye olası etkilerinin ele alındığını hatırlatan Avşar, buna karşın kamuoyuna açıklanmış somut bir eylem planı bulunmadığını vurguladı. Konunun önemine dikkat çeken çeşitli değerlendirme ve raporların da bu eksikliğe işaret ettiğini vurguladı.
ACİL EYLEM PLANI ÇAĞRISI
Türkiye ekonomisinin kırılgan ve dışa bağımlı bir yapıya sahip olduğunu savunan Avşar, bu nedenle savaşın etkilerinin yüksek olabileceği uyarısında bulundu. Avşar, tarım, enerji ve ticaret başta olmak üzere kritik sektörlerde acil bir eylem planı hazırlanması ve bu planın sektör temsilcileri ile kamuoyuyla paylaşılması gerektiğini dile getirdi.
CHP’li Avşar, ilgili bakanlıklara yönelttiği sorularla, söz konusu alanlarda atılması planlanan adımların açıklığa kavuşturulması gerektiğini ifade etti.