CHP'den Kanal İstanbul güzergahında İmamoğlu mitingi

İBB Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasının ardından Kanal İstanbul tartışmaları yeniden alevlendi.
İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan Sazlıdere'de TOKİ konutları inşaatı başladı. İnşaatın usulsüz olduğunu ve su kaynaklarına büyük bir darbe vuracağını belirten İSKİ, yıkım için tebligat gönderdi.
İSKİ'nin tebligatından bir gün sonra, İSKİ yöneticilerinin de dahil olduğu İBB soruşturmasının ikinci dalgası geldi.
İmamoğlu, "Yokluğumu fırsat bilerek hız kazandırdılar." dediği Kanal İstanbul'la ilgili dev ihalelerin de yapıldığını açıkladı. Sarayı inşa eden şirketin, Kanal İstanbul lokasyonunda 8 milyar liralık yol ihalesi aldığı öğrenildi.
İstanbul'un ekolojisini yerle bir edeceğini söyleyen CHP, projeyi "ihanet" olarak tanımlıyor.
İmamoğlu'nun tutuklanmasının ardından gece mitingleri düzenleyen CHP'den de kritik bir hamle geldi.
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Kanal İstanbul güzergâhında yer alan Başakşehir'de miting düzenleyeceklerini duyurdu. Çelik, şunları ifade etti:
Milletimiz, iradesine, şehrine, helal oylarıyla seçtiği Cumhurbaşkanı Adayımız Ekrem İmamoğlu’na ve başkanlarına sahip çıkıyor.
Kanala, talana, yalana karşı Genel Başkanımız Özgür Özel ile birlikte Başakşehir’de buluşuyoruz.

İETT İşletmeleri Müdürlüğü Boğazköy Peron Amirliği
CHP İstanbul