Bakan Yerlikaya'ya Can Alıcı Soru: Soylu’nun Telefonundaki O Uygulama KİM Hala Duruyor Mu?
Süleyman Soylu, İçişleri Bakanı olduğu dönemde bir YouTube programına konuk olmuş, telefonundaki uygulamadan bahsetmişti.
Soylu Telefonundaki Uygulama İle Şov Yaptı: Herkes Fişlenmiş
Soylu'nun yaptığı açıklamaya göre, 'KİM' diye adlandırılan uygulama, akıllı telefondan fotoğrafı çekilen kişinin çektiği 2 saniye gibi kısa bir sürede kimliğini tespit edebiliyordu. Soylu'nun açıklamaları tepkiyle karşılanmıştı.
İçişleri Bakanı Sayın @AliYerlikaya,
— Cemal Enginyurt (@cenginyurt52) June 13, 2023
Süleyman Soylu bakanlık görevi sırasında kullandığı cep telefonunda,tüm ülkeye ait verileri görebildiği bilgisayar programını şov yaparak göstermişti.
Bu program ve veriler Soylu'nun telefonunda duruyor mu?
Duruyorsa ne sıfatla?
Demokrat Parti (DP) İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, Süleyman Soylu’nun bakanlığının sona ermesinin ardından o görüntüleri yeniden hatırlatarak yeni İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya, “Bu program ve veriler Soylu'nun telefonunda duruyor mu? Duruyorsa ne sıfatla?” diye sordu.
Cemal Enginyurt’un sosyal medya platformu Twitter hesabından yaptığı paylaşım şöyle:
“İçişleri Bakanı Sayın @AliYerlikaya, Süleyman Soylu bakanlık görevi sırasında kullandığı cep telefonunda,tüm ülkeye ait verileri görebildiği bilgisayar programını şov yaparak göstermişti. Bu program ve veriler Soylu'nun telefonunda duruyor mu? Duruyorsa ne sıfatla?”