2023 Seçimleri ne zaman? Seçim tarihi saat kaçta açıklanıyor? Cumhurbaşkanlığı seçim tarihi açıklandı mı?

2023 Seçimleri ne zaman? Seçim tarihi saat kaçta açıklanıyor? Cumhurbaşkanlığı seçim tarihi açıklandı mı?
2023 Cumhurbaşkanlığı seçim takvimi merak ediliyor. Vatandaşlar seçimlerin ne zaman yapılacağını araştırıyor. Peki 2023 Seçimleri ne zaman, hangi tarihte yapılacak? Cumhurbaşkanlığı seçim tarihi açıklandı mı? Detaylar haberimizde...

Altılı Masa'nın yeniden bir araya gelmesi ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olarak CHP Lideri Kemal Kılıçdaoğlu'nun açıklanmasının ardından seçim maratonu hız kazandı. Seçimlerin ne zaman yapılacağı vatandaşlarca araştırılıyor. Peki 2023 Seçimleri ne zaman, hangi tarihte yapılacak? Cumhurbaşkanlığı seçim tarihi açıklandı mı?

2023 Seçimleri ne zaman yapılacak? Cumhurbaşkanlığı seçim tarihi açıklandı mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İnşallah 10 Mart Cuma günü (bugün) Anayasa'nın bize verdiği yetkiye dayanarak alacağımız seçim kararının ertesi gün Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla süreci başlatıyoruz. Tabii bu kararın yayımlandığı 11 Mart itibariyle seçim takvimiyle ilgili hususlar Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) yetki alanına girmektedir" dedi. Seçim tarihi bugün (10 Mart) saat 14.00'te ilan edilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan Beştepe'de açıklama yapacak.

Seçimler bu yıl 14 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek.