Uyurken bütün gece vücudunuzdaki yağları eritmek için akşam ne yemelisiniz?

Uyurken bütün gece vücudunuzdaki yağları eritmek için akşam ne yemelisiniz?
Her ne kadar günün son öğünü olan akşam yemeği çoğu zaman diyetlerden çıkarılsa da , metabolizmayı hızlandıran ve kilo vermeye yardımcı olan arzu edilen yiyecekler de vardır .

BÜTÜN GECE KALORİ YAKMAK İÇİN AKŞAM YEMEĞİNDE NE YEMELİYİZ?

Kalori açığını korumak, kilo vermenize yardımcı olabilecek etkili bir yöntemdir. Ancak aynı zamanda akşam yemeği için doğru yiyecekleri seçmenin metabolizmanıza ve kilo vermenize büyük faydaları olabilir.

Diyetinizin vücudunuzun yemekten sonra kalori yakmaya devam etmesini nasıl etkileyebileceğini anlamak için, gıdanın TEF olarak bilinen termik etkisini bilmeniz gerekir.

Termik etki, vücudunuzun yediğiniz yemeği işlemek ve metabolize etmek için kullandığı enerjiyi ifade eder. Beslenme uzmanlarına göre bazı besinlerin sindirilmesi, emilmesi ve metabolize edilmesi daha fazla enerji gerektirir.

Tüm gıdalar arasında protein, yağ veya karbonhidratlardan daha büyük bir termik etkiye sahiptir.

Bu, proteinlerin metabolizmayı hızlandırdığı anlamına gelir. Temel olarak, yediğiniz yiyeceklerdeki kalorilerin bir kısmı sindirim ve emilim sürecinde kullanılır.

Protein vücutta karbonhidratlara (%5-10) ve yağlara (%0-3) kıyasla, protein alımının enerji içeriğinin yaklaşık %20-30'unu oluşturan daha yüksek bir TEF'e neden olur.

Kansas Üniversitesi'nden beslenme profesörü Dr. Mark D. Haub, " Yemenin termik etkisi, dinlenme halindeki metabolizma hızınızın yaklaşık yüzde 10'u kadardır " diyor. Haub, "Ancak yemeklerin zamanlaması da dahil olmak üzere pek çok faktör bunu etkileyebilir " diye ekliyor.

AKŞAM YEMEĞİ MENÜSÜNE HANGİ YİYECEKLER DAHİL EDİLMELİ?

Uzmanlar, tüm gece boyunca kalori yakmanız için akşam yemeğinde ne yemeniz gerektiğini söylüyor. Metabolik faydalar için iyi bir akşam yemeği seçeneği protein açısından zengin bir yemektir. Beslenme uzmanları ızgara tavuğun brokoli gibi lifli sebzelerle birlikte kullanılmasını öneriyor.

brokoli-tavuk.webp

Her iki besin de besin açısından zengindir ve yüksek termik etkiye sahiptir. Bu nedenle bunları tüketmek vücudunuzu yemekten sonra dinlenme halindeyken bile kalori yakmaya teşvik edebilir. Besin değerinin korunması için yiyeceklerin ızgarada veya fırında pişirilmesi tavsiye edilir.

Yüksek proteinli bir diyet aynı zamanda artan toklukla da ilişkilidir. Doğal kilo kaybı söz konusu olduğunda proteinin ekstra yardım sağladığı da bilinmektedir.

Bir porsiyon orta derecede kavrulmuş tavuk göğsü yaklaşık 26 gram protein içerir. Bu tabağa bir bardak pişmiş brokoli eklerseniz fazladan 5 gram lif ve 4 gram protein daha elde edersiniz.

Brokoli vücuda en yüksek lif alımını sağlayan besinlerden biri olarak kabul edilir. Sebzeler vücutta ekstra su içeriğine katkıda bulunur ve bu da daha uzun süre tok hissetmenize yardımcı olabilir.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi