Pekmez, tereyağı ve karabiberi karıştıranlar bu dertlerinden kurtuluyor. Bu üçlü hangi sorunların tedavisinde kullanılıyor...
Pekmez, tereyağı ve karabiber, bir araya geldiklerinde yararlarını 2'ye katlıyor. Mutfak ve sofralardan eksik olmaması gereken bu besinler arasında en çok ön plana çıkan ise pekmez oluyor. Peki üçü bir arada olan pekmez, tereyağı ve karabiber hangi sorunların çözümünde kullanılabilir?
Pekmez, tereyağı ve karabiber üçlüsünün faydaları neler?
Bu karışım, boğazınızın yumuşamasını sağlar. Ayrıca vücudunuzdaki mikropların sayısını azaltırken, boğazdaki iltihabın yok olmasına yardımcı olur.
Vücudun hastalıklara karşı direnç kazanması için bu üçlüden yararlanılabilir.
Yemek borusu, mide ve bağırsaklardaki zararlı toksinlerin idrar yolu ile atılmasında bu karışımdan yararlanmak mümkün.
Pekmez, tereyağı ve karabiber karışımı nasıl hazırlanır?
Malzemeler:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı pekmez
- Yarım çay kaşığı karabiber
Yapılışı nasıl?
Bir su bardağı pekmeze, yarım çay bardağı içme suyu ekleyin. Bunları bir cezvede kısık ateşte kaynatın.
Kaynamaya başlayan karışıma tereyağını ilave edin.
Katı hale gelen bu karışımı, ılık şekilde sabah ve akşam olmak üzere birer yemek kaşığı olarak tüketebilirsiniz.
Eğer herhangi bir alerjiniz ya da doktorunuzun yasakladığı bir durum yoksa bu karışımdan yararlanabileceğinizi unutmamalısınız.
Pekmezin faydaları neler?
Pekmezin neyden yapıldığına göre içeriği ve besin değerleri değişir. Ancak tüm pekmez çeşitleri, güçlü antioksidan özelliklere sahiptir.
Üzüm pekmezi, özellikle tam bir demir deposudur.
Şeker oranları yüksek olduğu için pekmez tüketimi şeker hastaları için uygun olmaz.