Nar kabuklarını çöpe atanlar dikkat! Şifa deposu çıktı
İnsan sağlığına birçok faydası bulunan nar, meyvesinin yanı sıra kabuğu ile de dikkat çekiyor. Narın kabuğunun değerli bileşikler içerdiği ve bu nedenle tüketilmesinin önem taşıdığı uzmanlar tarafından vurgulanıyor.
NAR KABUĞU NEDEN DEĞERLİ?
Genellikle meyvesi yenildikten ya da suyu sıkıldıktan sonra çöpe atılan nar kabuğu, son yıllarda yapılan araştırmalarla daha fazla ilgi görmeye başladı. Özellikle Çin'de gerçekleştirilen çalışmalar, nar kabuğunun suyundan daha yüksek oranda değerli bileşikler barındırdığını ortaya koyuyor. Bu nedenle, nar kabuğunun sağlık açısından önemi artıyor.
KANSERLE MÜCADELEDE NAR KABUĞU
Nar kabuğunun içerdiği ellagik asit, başta meme kanseri olmak üzere birçok kanser türüne karşı hem önleyici hem de iyileştirici özellikler taşıyor. Araştırmalar, nar kabuğunun kötü huylu kolesterolü azalttığını, ayrıca beta hücrelerini artırarak diyabetli hastalara ve kalp-damar hastalarına önemli faydalar sağladığını gösteriyor.
NAR KABUĞU ÇAYI NASIL HAZIRLANIR?
Nar kabuğunun sağlığa faydaları için en etkili yöntemlerden biri, nar kabuğu çayı hazırlamaktır. Kurutulan nar kabukları ufalanarak, 100 gram kaynamış suya 2 gram nar kabuğu eklenir. Karışım yaklaşık 10 dakika kaynatıldıktan sonra günlük çay olarak tüketilebilir.