Makarna yapaken buna dikkat etmeyenler için tehlike büyük! Makarna pişirirken dikkat! İşte makarna pişirmenin püf noktaları...

Makarna yapaken buna dikkat etmeyenler için tehlike büyük! Makarna pişirirken dikkat! İşte makarna pişirmenin püf noktaları...
Mutfakta en çok pişirilen yemekler arasında makarna üst sıralarda yerini alır. Peki makarna pişirirken nelere dikkat etmek gerekir? Makarna pişirirken bu yönteme dikkat etmeyenleri büyük tehlike bekliyor. İşte makarna pişirmenin püf noktaları…

Sofrada vazgeçilmez lezzetler arasında yerini alan makarna pişirirken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar var. Amerikan Kimya Derneği tarafından yapılan araştırmalar kapsamında makarna pişirirken yapılan hataların büyük sorunlara neden olduğu tespit edildi. İşte makarna pişirmenin püf noktaları…

2.jpg

MAKARNA YANLIŞ PİŞİRİLDİĞİNDE BU RİSKE DİKKAT!

Dünyada en çok tüketilen besinler arasında yer alan makarna yanlış pişirildiğinde kansere neden olabiliyor. Makarnayı hazırlarken dikkat edilmesi gereken belli başlı püf noktalar var. Amerikan Kimya Derneği tarafından yapılan açıklama kapsamında, yanlış pişirilen makarnaların kanser yapabildiği belirtildi.

makarna.jpg

TUZU NE ZAMAN ATMALI?

Makarnayı pişirirken yanlış zamanda atılan tuz ciddi bir sağlık sorunu olarak görülüyor. Bunun esas nedeni ise musluk suyu içerisinde bulunan bazı kimyasalların tuzla bir araya geldiğinde kansere ve karaciğer hasarına yol açması...

makarnatarifi3.jpg

Columbia'daki Güney Karolina Üniversitesi'nde gerçekleştirilen araştırmalar ile makarna pişirirken dikkat edilmesi gereken püf noktalar da tek tek açıklandı. Makarnanın haşlanma aşamasında musluk suyundaki kimyasallar üzerinde çalışmalar yapan ekipler makarna pişirirken en sağlıklı yöntemin ne olduğunu paylaştı.

salcali-makarna-tarif.webp

MAKARNA PİŞİRİRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR

Yapılan araştırmalar ile birlikte ilk olarak makarna suyunun kapağı kapatılmadan kaynatılması gerektiği belirtildi. Bunun yanı sıra makarnanın kaynatılan suyunun da dökülmesi gerektiği açıklandı.

62c6ccffe4bfdd2a20ce94b6.webp

En önemli aşamalardan biri tuz olarak görülürken makarna piştikten sonra tuz atma işlemi yapılmalı. Makarnayı tuzlu suda haşlamak isteyenlerin ise koşer tuzu ya da himalaya tuzunu kullanması gerekiyor. İyotlu tuzlardan uzak durun!

1-001.webp

Makarna pişirirken bu püf noktalarına dikkat ederek hem kanser riskini azaltabilir hem de karaciğerde oluşabilecek tahribatların önüne geçebilirsiniz.

Etiketler :