Laboratuvarda Yetiştirilen Tavuk Etleri Restoranların Menüsüne Giriyor! Karar Resmen Açıklandı...
ABD Tarım Bakanlığı'nın bu hamlesi, hayvanlara verilen zararı ortadan kaldırma, hayvan yemi yetiştirme ve hayvan atıklarının çevresel etkilerini büyük ölçüde azaltmayı amaçlayan yeni bir et üretimi çağını başlatıyor.
"Yapay tavuk eti satışına onay alan Good Meat'i işleten Eat Just'ın kurucu ortağı ve CEO'su Josh Tetrick, "Kesilen tüm bu hayvanları beslemek için kullanılan onca toprak ve onca su yerine, bunu farklı bir şekilde yapabiliriz" dedi.
ÜRÜNLERİNİN YENMESİNİN GÜVENLİ OLDUĞUNA KARAR VERİLMİŞTİ
Tarım Bakanlığı'nın söz konusu kararı, ABD Gıda ve İlaç İdaresi'nin her iki şirketin ürünlerinin yenmesinin güvenli olduğuna karar vermesinden aylar sonra geldi.
Euronews Türkçe'de yer alan habere göre Good Meat ile çalışan Joinn Biologics adlı bir üretim şirketinin de ürünleri üretmesine izin verildi. Kültür eti çelik tanklarda, canlı bir hayvandan, döllenmiş bir yumurtadan ya da depolanmış özel bir hücre bankasından gelen hücreler kullanılarak yetiştiriliyor.
Teorik olarak gerçek etin kendisinden ayırt edilmesi neredeyse imkansız.
Singapur'da halihazırda kültür eti satan Good Meat, tavuk hücresi yığınlarını pirzola, nugget, kıyılmış et haline getiriyor.
YAPAY ET ÜRÜNLERİNİN GENİŞ BİR PAZARA ULAŞMASI 10 YIL ALABİLİR
Satış onayı alan her iki firma da ilk üretimin sınırlı olacağını vurguladı. Upside yetkilileri, Emeryville tesisinin yılda yaklaşık 23 tona (50 bin libre) kadar kültür et ürünü üretebileceğini, ancak hedefin yılda 184 tona (400 bin libre) kadar genişlemek olduğunu söyledi.
Good Meat yetkilileri üretim hedefi konusunda bir tahminde bulunmadı.
İlaç, biyoteknoloji ve gıda şirketleri için tesisler tasarlayan ve inşa eden CRB firmasında hücre bazlı gıdalar konusunda uzmanlaşan Sebastian Bohn, tüketicilerin bu ürünleri daha fazla restoranda görmesinin birkaç yıl, daha geniş bir pazara ulaşmasının ise yedi ila 10 yıl alabileceğini söyledi.