Kavrulan Soğan Ölüm Saçıyor! Sakın Yemeyin

Kavrulan Soğan Ölüm Saçıyor! Sakın Yemeyin
Sağlıklı olduğu bilinen soğanın yağda kavrulmasının ölümcül zararları gün yüzüne çıktı. Peki, soğan kavrulduğunda ne olur? Soğanı nasıl kullanmalıyız? İşte detaylar…

Soğan, sağlıklı besinlerin başında geliyor. Birçok derde deva olan soğan, insan vücudu için çok yararlı.

sogan-nedir-sogan-cesitleri-nelerdir-soganin-ozellikleri.jpg

Soğan doğal antibiyotik özelliğine sahip nadir besinlerden biri. Uzmanlar da soğan tüketimini destekliyor.

f9bf5e8417.jpg

Soğan çok yararlı olsa da yanlış şekilde tüketimi felakete yol açabilir.

haber-2017-02-sogan-555.jpg

Sağlıklı besinlerin yanlış tüketilmesi sonucunda ölümcül tehlikelerinin olduğu ortaya çıkmaya devam ediyor.

maxresdefault.jpg

Soğanı tüketmeden önce yağda kavurmak bu yanlışlardan biri.

thumbs-b-c-89f56bfbabd1ea4ad3c6f11a70d969dd.jpg

Yağ, kavurma esnasında yanar ve yağ yandığı için kanserojen maddeler ortaya çıkar. Bu nedenle uzmanlar soğanı kavurmadan tüketmek gerektiğini belirtiyor.

thumbs-b-c-6f9e55a5ef68d83f7e37371268cc1093.jpg

Soğanın yağda kavrulması, sağlıksız bir beslenme alışkanlığı. Soğan yağda kavrulmamalı, tüm malzemeler bir araya konularak pişirilmeli.

thumbs-b-c-8c93cd70aaeefec5f0d200e5e5d3881e.jpg

Soğanlı yemek yapılırken tüm sebzeler tencereye birlikte çiğden konularak yapılmalı.

thumbs-b-c-5e138e55a0a61df6d9c960e5873b4bee.jpg

Sebzelerin pişme esnasında saldıkları su ile de zaten soğan pişer.