Diyetisyenden Kurban Bayramı Tavsiyeleri: Yeni Kesilen Et 24 Saat Sonra Yenilmeli

Diyetisyen Feride Şimşek Benli, Kurban Bayramı’nda yeni kesilen etin 24 saat bekletildikten sonra tüketilmesi gerektiğini belirterek “Çünkü hayvan kesilince ölüm katılığı dediğimiz sert kas haline geliyor. O sert et yenildiğinde sindirim enzimlerimiz o eti sindirmeye yetmiyor. Sindirim problemleri ortaya çıkıyor, mide ağrıları yaşarlar" dedi.

Diyetisyen Feride Şimşek Benli, bugün başlayan Kurban Bayramı’nda beslenme düzeninin nasıl olması ve nelere dikkat edilmesi gerektiğine ilişkin konuştu. Şimşek Benli, yeni kesilen etin 24 saat bekletilmesi gerektiğine dikkat çekerek “Çünkü hayvan kesilince ölüm katılığı dediğimiz sert kas haline geliyor. O sert et yenildiğinde sindirim enzimlerimiz o eti sindirmeye yetmiyor. Sindirim problemleri ortaya çıkıyor, mide ağrıları yaşarlar. Sabah itibarıyla beslenme düzenlenmesi lazım. Bol yeşillikli, yumurtalı, bir dilim peynirli, domatesli, salatalıklı bir kahvaltı yapılabilir. Ekmek tüketimine bu noktada çok dikkat etmek lazım” dedi.

“Sabah itibarıyla bol yeşillikli bir beslenme düzenlenmesi lazım”

Şimşek Benli sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sabah itibarıyla beslenme düzenlenmesi lazım. Bol yeşillikli, yumurtalı, bir dilim peynirli, domatesli, salatalıklı bir kahvaltı yapılabilir. Ekmek tüketimine bu noktada çok dikkat etmek lazım. 4 tane sarmanın bir dilim ekmek olduğunu bilelim, bir dilim böreğin iki dilim ekmek olduğunu bilelim, kahvaltıda ekmek tüketmeyelim, akşam et tüketiyorsak yanına ekmek tüketmeden bol limonlu salatayla, o C vitamini çünkü, etin de demirinden çok güzel şekilde vücudumuza biyoyararlılığı artacaktır. Bu şekilde yaparlarsa çok da güzel sindirirler, sıkıntı da yaşamazlar."

Kaynak:ANKA Haber Ajansı