Canan Karatay haklı çıktı! Bu besini her gün yemelisiniz! Beslenme uzmanları da aynı uyarıyı yaptı. Mutlaka tüketin...

Canan Karatay haklı çıktı! Bu besini her gün yemelisiniz! Beslenme uzmanları da aynı uyarıyı yaptı. Mutlaka tüketin...
Beslenme uzmanları Canan Karat'ın o açıklamasına destek oldu. Ülkemizde yer alan en değerli İç Hastalıkları ve Kardiyoloji uzmanı Canan Karatay, sağlıklı beslenme ve diyet konusunda yaptığı açıklamalar ile gündemde yer almaya devam ediyor. Son zamanlarda ekmek yerine ceviz kullanılması gerektiğini savunan Canan Karatay, uzman isimler tarafından onaylandı.

Ekmek yerine ceviz yemelisiniz!

Ülkemizde sık sık yaptığı açıklamalar ile birlikte gündemde yer alan Canan Karatay, ekmeğin zararlarından bahsetti. Ekmek yerine ceviz kullanılması gerektiğini belirten Karatay, kek, börek, pasta ve daha birçok el işinde ve hamur işinde cevizin kullanıldığını belirtti.

Canan Karatay'ın ekmek yerine ceviz önerisi ise uzman isimler tarafından doğrulandı. Cevizin faydalarının saymakla bitmeyeceği konusunu açarken oldukça doyurucu bir özelliğe sahip olduğunu vurguladı.

Posta'da yayınlanan habere göre cevizin bu faydalarından daha öncesinde hiç bahsedilmedi. Ceviz kuru yemişler arasında en çok sevilenlerden birisi olurken aşırıya kaçılmaması haline vücudumuza birçok katkı sağladığı ifade edildi.

ceviz-1.jpg

Ceviz tok tutar mı?

Ceviz sağlık açısından birçok özelliği içerisinde barındırdığı biliniyor. Zayıflama konusunda da son zamanlarda sık sık kullanılan cevizin bir diğer özelliği ise tok tutmasıdır. Kan şekerini dengelemesiyle birlikte açlığı engelleyerek kilo kontrolünde büyük yardımcıdır. Kilo vermek isteyen vatandaşlara şiddetle ceviz önerilir. Süper besin olarak adlandırılan ceviz, fındık ve badem gibi kuru yemişlerin kilo vermede öncü olduğu görülmüştür.

ceviz-2.jpg

Ceviz nasıl yenilmelidir?

Ceviz hakkında merak edilen sorulara yanıt veren Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş ceviz hakkında doğada bulunan en şifalı besinlerden birisi olarak bahsetti. Fakat, cevizin kavrulmuş veya tuzlanmış hallerinden hayır gelmeyeceğini belirtti. Cevizin ısıya teması halinde içerisinde bulunan yağlarda bozulma meydana gelerek özelliklerini yitirir ve kansorejen madde oluşturabilir.

ceviz3.jpg

Bu durum sadece ceviz için değil tüm kabuklu kuruyemiş besinleri için geçerli olduğunu belirtti. Cevizden faydalanabilmek için kesinlikle çiğ bir halde tüketilmesi gerektiğine vurgu yapıldı. Ceviz gibi kabuklu yemişlerin kabuklu bir şekilde depolanması gerektiğine, kabuğunu kırarak taze bir şekilde yenilmesi gerektiğine vurgu yapıldı.