Bu yiyecek bağışıklığınızı artırmak için bir numaradır

Bu yiyecek bağışıklığınızı artırmak için bir numaradır
Özellikle grip mevsiminde bağışıklığınızı desteklemek veya bağırsak fonksiyonlarını iyileştirmek istiyorsanız diyetinize bu yiyeceği mutlaka ekleyin. Ancak bu geleneksel yemek aynı zamanda formunu koruyanlar için de faydalı olacaktır.

Lahana turşusu vitaminler ve eser elementler açısından zengindir. Fermantasyon işlemi sırasında laktik asit bakterilerinin aktivitesi sayesinde lahana oluşur:

tursu.jpg

  • sinir sistemi için yararlı olan B grubu vitaminleri (B1, B2, B6, B12);
  • bağışıklık sistemini güçlendirmek ve hızlı iyileşme için çok gerekli olan C vitamini;
  • kanın pıhtılaşmasına yardımcı olan ve yaraların hızla iyileşmesine yardımcı olan K vitamini;
  • provitamin A (beta-karoten).
  • Ayrıca bu yemekte potasyum, magnezyum, demir, kalsiyum, fosfor gibi eser elementleri bulacaksınız.

Bu yemeğin doğal bir prebiyotik olduğu kabul edilir. Bağırsaklardaki faydalı bakterileri "besler" ve yüksek lif içeriği nedeniyle bağırsakları uyararak kabızlığı önler ve toksinlerin vücuttan atılma sürecini iyileştirir. Sadece aşırıya kaçmamak önemlidir , çok fazla yerseniz şişkinlik ve mide rahatsızlığı meydana gelebilir.

Lahana turşusuna yalnızca gastrointestinal sistemin çalışmasını iyileştirmek isteyenler tarafından değil, daha yakından bakılmalıdır. Kilo vermeye çalışanlar için de mükemmel bir yardımcı olacaktır.

BİZE TAM OLARAK NASIL YARDIMCI OLACAK?

Vücuttaki fazla sıvının atılmasına yardımcı olan hafif bir diüretik etkiye sahiptir. Ayrıca içerdiği enzimler sayesinde protein ve yağların daha iyi emilmesine yardımcı olur.

lahana-tursusu.webp

Ayrıca daha iyice çiğnenmesi gerekir, bu da daha yavaş yemenizi sağlar. Midenizde çok yer kaplıyor, bu da sizi uzun süre tok tutacağı anlamına geliyor. Böylece kilo vermeye çalışan herkese yardımcı olacaktır.

DİKKATLİ YİYİN !

Lahana turşusunun tüm faydalarına rağmen ölçülü olarak tüketilmesi önemlidir. Aşağıdaki mide-bağırsak hastalıklarından muzdarip kişiler tarafından dikkatle alınmalıdır:

artan mide asiditesi

peptik ülser

gastrit ile

pankreas hastalıkları

En iyi sonucu elde etmek için, aşırı miktarda şeker tüketmekten kaçınmanızı ve minimum miktarda baharat ve tuz kullanarak geleneksel hazırlama tarifine bağlı kalmanızı öneririz.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi