Bu pankreas için en iyi meyvedir

Bu pankreas için en iyi meyvedir
Pankreatit, pankreasın iltihabı olan bir hastalıktır . Bu hastalık hem akut hem de kronik biçimde kendini gösterebilir. Varlığı belirli bir diyete bağlı kalmayı gerektirir.

PANKREAS İÇİN EN FAYDALI MEYVE

Gastroenterolog , pankreatitte doğru beslenmeye yönelik önerileri paylaşıyor. Onun tavsiyesine göre tüketilen besinler besin açısından zengin olmalıdır. Lif içeriği yüksek gıdalar tercih edilmelidir. Özellikle , çok tatlı olmayan armut çeşitleri gibi pişmiş meyveleri diyetinize dahil etmenizi öneriyor.

pankreas-kistleri-sempltomlari.jpg

Buna karşılık armuttaki lif bağırsak hareketliliğini uyarır. Ayrıca uzmanın belirttiği gibi armut kolesterol seviyesini düşürür. Armut antibakteriyel özelliğiyle de faydalıdır. Armutun içerdiği yüksek potasyum ve arbutin içeriği sayesinde bu meyve idrar yolu enfeksiyonlarına ve pankreas hastalıklarına iyi gelir.

ARMUTUN DİĞER FAYDALARI

Armut, sindirim sisteminin düzgün çalışmasına yardımcı olan büyük miktarda lif içerir; damar elastikiyetini artıran C vitamini; pankreasın işleyişini destekleyen fruktoz; enfeksiyonlarla savaşan ve bağışıklık sistemini güçlendiren esansiyel yağlar; B grubu vitaminlerin yanı sıra folik asit, iyot, çinko, potasyum ve diğer eser elementler de bu meyvenin bir parçasıdır.

armut.webp

Ayrıca armutların kalorisi oldukça düşüktür ve elmalara göre daha az şeker içerirler, bu nedenle çeşitli diyet türleri için sıklıkla tavsiye edilirler.

Armutun kabuğu bol miktarda lif içerdiğinden bu meyveyi soyulmadan tüketmek en iyisidir. Aynı zamanda armut, tüm özelliklerini herhangi bir biçimde koruduğu için termal olarak işlenebilir: kurutulmuş, fırınlanmış veya dondurulmuş.

Meyvedeki yüksek miktardaki lif kolesterolü düşürür ve diyabet ve obezitenin tedavisine yardımcı olabilir.

"Ayrıca, lif kabızlığın hafifletilmesine yardımcı olabilir. 4 haftalık bir çalışmada, bu durumdaki 80 yetişkine günde 24 gram pektin (meyvelerde bulunan bir lif) verildi. Bu kişilerde rahatlama ve faydalı bağırsak bakterilerinin düzeylerinde artış görüldü." diyor uzman.

armut1.webp

Armutun içerdiği esansiyel yağlar depresyonla mücadeleye yardımcı olur. Bu meyvenin bitkisel lifi safranın vücuttan atılmasına yardımcı olduğundan karaciğer hastalığı olan kişilerin armut yemesi önerilir.

Armut doğal antibiyotik arbutin içerir, bu nedenle armut kaynatma ateşi düşürmeye yardımcı olabilir.

Önemli: Makale dengeli beslenmenin ve bir uzmana danışmanın yerini almaz!

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi