Birlik ve Dayanışma Sendikası soruyor: Memnuniyet oranı yüksek ASM’ler ödeme alacak mı?
Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı memnuniyet anketine göre, Aile Sağlığı Merkezlerinde memnuniyet yüzde 70,1 olarak belirlendi.
Birlik ve Dayanışma Sendikası, araştırmada ASM’lerde memnuniyet oranının yüzde 70,1 seviyesinde belirlendiğini belirterek “Öyle ise ortalama yüzde 70,1’in üzerindeki binlerce ASM çalışanı memnuniyet ödemesi alacak mı” sorusunu yöneltti.
Birlik ve Dayanışma Sendikası, ortalamanın üzerinde memnuniyet sağlayan ASM’lerin ve çalışanlarının emeğinin karşılıksız bırakılamayacağını belirterek Bakanlığa açık çağrıda bulundu:

"NE KADAR MAAŞ ALACAĞIMIZI BİLMEDEN ÇALIŞIYORUZ"
Birlik ve Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Dr. Ahmet Mehlepçi aile hekimliği sistemindeki ödeme kalemlerinin karmaşıklığına dikkat çekerek şunları söyledi:
“Sıradan bir kamu personelinin maaş bordrosu incelendiğinde hangi kalemin ne olduğu anlaşılır. Ama aile hekimliğinde çalışan bir hekim ya da ebe/hemşirenin bordrosu neredeyse matematik problemi gibi. Parametreler muallak, hesaplama yöntemleri şeffaf değil. Ay sonunda ne kadar maaş alacağımızı bilmeden çalışıyoruz.”
Aile Sağlığı Merkezi'ndeki iş makineleri: Müdürlükten yanıt geldi
Birlik ve Dayanışma Sendikası Genel Başkanı Dr. Ahmet Mehlepçi bu kadar çok ve karmaşık parametreye bağlı bir performans sisteminde memnuniyet ödemesinde bile ikircikli bir tavır sergilendiğini belirterek, şeffaf anlaşılır ve hakkaniyetli bir ödeme sistemi çağrısını tekrarladı.