3000 bin yıllık süper tarif. İbn-i Sina'nın enerjiyi 3 katına çıkaran gıdası
İbn-i Sina modern tıbba öncülük etmiş bir hekimdir. Öyle ki İbn-i Sina'nın yıllar önce sunduğu şifalar günümüzde binlerce beslenme uzmanı tarafından da önerilmektedir.
Kış aylarınca yorgunluk daha fazla kendini belli etmektedir. Peki, hangi besin enerjiyi artırır? İşte yanıtı...
Kronik yorgunluk çağımızın en kötü hastalıklarından biridir. Kişi ne kadar uyursa uyusun yorgun bir şekilde yataktan çıkmaktadır.
İbn-i Sina ise yıllar öncesinden yorgunluğun çaresini vermiş. İşte işinize yarayacak süper mucize!
Akşam'da yer alan bir haberde; İbn-i Sina'nın yorgunlukla ilgili tavsiyelerine yer verildi. İşte o tavsiyeler
Demirli sular: İştahı açar, dalak hastalığına iyi gelir, enerjiyi çoğaltır, mide ağrılarını men eder.
Hareket doğal ısıyı harekete geçirir, geliştirir. Hareketsizlik doğal sıcaklığı dondurur ve söndürür. Yemekten önce bir miktar spor yapın. Öncesinde ve sonrasında dinlenin. Yemekten sonra hareket etmeyin. Tek cins yemek ile yetinilmemeli, farklı yemekler yenmeli. Çünkü bu tedbir bakımından önemlidir.
Vücudunuzun kuvvetini korumak için süt içiniz. İyi beslenmek için yumurtadan faydalanabilirsiniz.
Romatizma ve matsal ağrılarına kükürtlü banyolardan faydalanınız. Mafsal ağrılarına karşı kuru üzüm yiyiniz. Kansızlığı gidermek için bal yiyiniz.
İdrar söktürmek için kereviz yiyiniz. Sırt ağrısından şikâyetçiyseniz sarımsak yiyiniz.
YORGUNLUĞUN DİĞER ÇÖZÜMLERİ!
Öte yandan Halk TV'de beslenme uzmanlarının yorgunluğa karşı çözüm önerilerini sıraladı. Eğer gün boyunca kendinizi enerji dolu hissetmek istiyorsanız işte yapmanız gerekenler.
- Güne mutlaka sağlıklı bir kahvaltı yaparak başlayın.
- 8 bardak günlük su tüketimine özen gösterin.
- Taze sebze ve meyvelere öğünlerinizde yer verin. Kış aylarında özellikle Ayva ve cennet hurması gibi besinler tüketin. C vitamini deposu olan portakal ve mandalina gibi meyvelere de mutlaka öğünlerinizde yer verin.
- Düzenli egzersiz yapın. Yapamıyorsanız en azından günde 1 saatlik bir yürüyüş yapın.
- Kan ve vitamin değerlerinizi mutlaka kontrol ettirin.
- Kaliteli protein kaynaklarına öğünlerinizde yer verin.
- Şeker ve rafine yiyeceklere sofranızda yer vermeyin.
- Kızartılmış gıdalar ve dondurulmuş gıdalardan uzak durun