İsmail Küçükkaya

İsmail Küçükkaya

Pozitif muhalefet

“Toplumdaki kutuplaşmanın azaldığı bir dönemdeyiz”

Bu, Bekir Ağırdır’ın gözlemi. Gri alan artmış. “Kararsızlar” diyebiliriz. 20 yıllık bir iktidara karşı ilgisi azalmış hatta sönmüş bir kitle var ama mesele o kesime yönelik etkili bir alternatif sunabilmek. Hem lider hem kadro hem de program olarak ikna edici bir seçenek gösterilebilirse tahmin bile edilemeyecek siyasi sonuçlarla karşılaşabiliriz.

Toplumdaki kutuplaşmanın azalmasında 6 partili Millet İttifakı’nın büyük katkısı olduğunu düşünüyorum. Şimdi seçime doğru hızla yol alırken 6 lidere düşen; bu ikna edici alternatifi, heyecan uyandıracak seçeneği topluma sunabilmek.

Kılıçdaroğlu’nun 3 Aralık toplantısını önemsiyorum. Geçmişe değil, geleceğe dönük bir vizyondu. Olumlu bir gündem vardı. Ekonomi ve teknoloji ağırlıklıydı. Bilimsel bakış açısını yansıtıyordu. Birey değil kadro, tek parti değil çok partili katılımcılık ön plandaydı. Benim açımdan güven ve umut vericiydi.

‘Hayalimizdeki Türkiye’

Kılıçdaroğlu’nun kürsüye çıktığı günün sabahında Adana’da işte bu başlıklı TÜRKONFED zirvesi vardı. TÜSİAD Başkanının da katıldığı iş dünyası zirvesi Çukurova SİFED ve ADSİAD tarafından düzenlendi. 3 büyükşehir belediye başkanı Zeydan Karalar, Vahap Seçer ve Tunç Soyer de beraberce katılıp konuşma yaptılar. Siyasileri de sonrasındaki panelleri de ilgiyle izledim. Ufuk açıcı konuşmalar, sunumlar vardı.

Sonra da İstanbul’a gidip “2. Yüzyıla Doğru” toplantısına gittiler.

Doğrusu Adana ve İstanbul toplantılarını beraberce değerlendirdiğim zaman ülkede bir hava değişiminin yaşanmakta olduğunu bir kez daha hissettim. Evvela gündem değişti. OLUMLU BİR GÜNDEM ŞEKİLLENDİ.

Dün değil yarın…

Korku değil cesaret…

Karamsarlık değil umut konuşuluyor. Yeşil dönüşüm, dijital dönüşüm, eşitlik, özgürlük, hukukun üstünlüğü gibi kavramlar konuşuluyor. Türkiye, Cumhuriyetin 2. yüzyılına hazırlanıyor. CHP ve 6’lı masadaki dostları da OLUMLU/YAPICI MUHALEFETİ ÖĞRENDİ.

Kötüleyerek değil, daha iyisini sunarak. “Çok daha iyisini hak ediyorsunuz” diyerek… Ve bunun mümkün olduğunu göstererek…

***

Yazıyı Sesli Köşe'den dinleyebilirsiniz

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Küçükkaya Arşivi