Kılıçdaroğlu: Bana Akşener hakkında dosya sunulduğu doğru değil

Millet İttifakı’nın adayının belirlenmesi yaklaştıkça CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu karşı organize edilmiş kampanyalar gündeme sürüldü.

Ayrı şekilde İYİ Parti Lideri Meral Akşener hakkında da olumsuz iddialar gündeme taşınıyor.

Ancak iki lider arasında bir sorun yok.

Son olarak eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, İzmir’de verdiği bir röportajda, Akşener hakkında Kılıçdaroğlu’na bir yıl önce bir dosya halinde bazı bilgiler verdiğini söyledi. Okuyan, Akşener hakkında gizli bilgilere sahip olduğunu, Kılıçdaroğlu’na dosya olarak sunduğunu belirtti. Akşener’in bu bilgiler karşısında cumhurbaşkanı adayı olamayacağı vurgusu yapıldı. Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığına engel çıkaranın Akşener olduğunu da ifade eden Okuyan, CHP içinden veya CHP’ye yakın çevreler tarafından yürütülen Kılıçdaroğlu karşıtı kampanyaların arkasında da İYİ Parti ve Akşener’in bulunduğu öne sürdü.

Bu açıklamaların üzere CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu aradım ve Okuyan’ın iddialarını sordum. Şu yanıtı verdi:

“Bu iddialar doğru değil. Okuyan bana Sayın Akşener’le ilgili bir dosya vermedi. Böyle bir şey yok. Zaten benim çalışma anlayışıma da uygun değil. Sayın Okuyan zaman zaman beni ziyaret ediyor. Eski bir bakan olarak görüşme talebine zamanım uygunsa yanıt veriyorum. Ancak ifade etiği gibi bana Akşener hakkında gizli bilgi ve ya da dosya vermiş değil. Kamuoyunun dikkatine sunarım.”

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

“Milet İttifakı’nın liderleri arasında sorun varmış gibi bir hava yaratılmaya çalışılıyor. Liderler arasındaki ilişkileri enfekte etmek için her şeyi yapıyorlar. Benimle Sayın Akşener arasında sorun olduğu havasını vermeye çalışıyorlar. Sayın Akşener’le benim aramda bir sorun yok. Liderlerle planladığımız gibi çalışmalarımızı yürütüyoruz. Aramıza nifak sokmaya çalışıyorlar. Her kesimden bu yapılıyor. Ancak bunları ben ciddiye almıyorum, Sayın Akşener’in de alacağını sanmıyorum. Biz işimize bakıyoruz.”

Kılıçdaroğlu adaylık konusundaki sorumu da şöyle yanıtladı:

“Daha önce de her fırsatta vurguladım. Adayı 6 lider mutabakatla belirleyecekler. Mutabakat olmazsa olmaz kuralımız. Bu konuda görüş birliği içindeyiz. 6 lider mutabakat içinde adayı belirleyecek. Onun dışında liderler aleyhine yürütülen kampanyalar organize edilmiş işlerdir. Bir ciddiyeti yoktur."

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fikret Bila Arşivi