İşte, depremden 36 saat sonra istenen yardımın belgesi

Bugün Halk TV’de kaleme aldığım “AFAD depremden 36 saat sonra TSK’dan yardım istedi” başlıklı yazıma İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ses kaydıyla yanıt verdi.

Kayıtta, deprem günü AFAD’tan aradığını kaydeden bir görevli “Albayım” diye hitap ettiği askerden, İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa ve İzmir’deki ekipleri yönlendirmek için hava aracına ihtiyaç duyulduğunu belirterek, şöyle diyor: “Biz İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa buradaki ekipleri yönlendirmek için hava araçlarımızın görevlendirilmesi gerekiyor. Size zahmet. Ona göre bir çalışma yapabilir misiniz. 7-8 hava aracı lazım bize.”

Kayıttan da anlaşıldığı üzere AFAD, TSK’dan arama kurtarma için personel istemiyor. AFAD ekiplerini deprem bölgesine göndermek için hava aracı istiyor. Çataklı, sözde beni yalanlarken, ihmali itiraf ediyor.

Çataklı’nın açıklaması üzerine yazımda yer verdiğimiz evrakı yayınlama kararı aldım.

whatsapp-image-2023-03-20-at-11-12-07.jpeg

Hava Komutanlığı Harekat Merkezi’nin 7 Şubat’ta saat 21.35’te bağlı komutanlıklarına gönderdiği ‘Çok Acil’ mesajın ‘ilgi’ bölümünde “İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın 071613C SUB 23 TSG’li Mesajı” ifadesi yer alıyor.

Askeri evraklarda bu rakamlar 7 Şubat 2023 saat 16.13 olarak okunuyor.

Mesajda şöyle deniliyor: “Kahramanmaraş ili Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki deprem felaketi sonrasında yapılan çalışmalara destek vermek üzere personele ihtiyaç duyulduğu ve arama kurtarma konusunda uzman/gönüllü yeterli sayıda personelin yapılan çalışmalara destek vermek amacıyla görevlendirilmesi ilgi mesajı ile talep edilmiştir.”

whatsapp-image-2023-03-20-at-11-12-07-1.jpeg

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Saymaz Arşivi