Sinem Fıstıkoğlu

Sinem Fıstıkoğlu

En Net Görülen, İki Takım Arasındaki Kalite Farkıydı

Hem Avrupa’dan hem Türkiye kupasından elenen Galatasaray için Beşiktaş derbisi bir derbiden çok daha fazlasıydı. Ligin bitmesine 10 hafta kala Fenerbahçe ile şampiyonluk yarışını sürdüren Galatasaray, Beşiktaş deplasmanına lider gitti, lider döndü. Maç öncesi Galatasaray puan kaybeder mi diye soran mesai arkadaşlarıma “zinhar etmez” derken, Galatasaray’ın kazanma refleksinin bu maçta da sahaya yansıyacağını adım gibi biliyordum. Sezon içinde şampiyonlar ligi seviyesinde maçlar oynayan takımlar için “derbi” bile olsa, böyle maçlar,rakip takıma göre “daha kolay” maçlar. Öyle ahım şahım bir performans ortaya koydu mu Galatasaray? Hayır. Peki Beşiktaş bu sezon zaten çoktan bitti, bari bu debiyi kazanayım hırsını sahaya yansıttı mı? O da hayır. İşte öyle durumlarda “kazanma alışkanlığı” olan takımlar,gelir, görür,yener,döner. Öyle de oldu.

Galatasaray gücünün belki de yüzde ellisini,bilemedin yüzde altmışını ortaya koyduğu maçtan bile 3 puanı cebine koydu, hem liderliğini sürdürdü hem de Fenerbahçe karşısındaki psikolojik üstünlüğünü.

Şu 90 dakikada en net görülen iki takım arasındaki kalite farkıydı.

Galatasaray’ın sezon başında “Şampiyonlar Ligi” için dizayn edilmiş kadrosu,sezonu “bitse de gitsek” havasında geçiren Beşiktaş’ a göre bariz daha kalite bir kadro.

Böyle maçlar son saniyeye kadar koşmanız gereken maçlardır. O istek Beşiktaş’lı oyuncular da yoktu. Kimse kusura bakmasın.

Geçen sezon Galatasaray’ı sırtlayan Icardi, bu maçta da piyasada yoktu. Görünen o ki, sezon sonuna kadar Galatasaray Icardi’yi taşıyacak. Galatasaray’ın en büyük şansı kalecisi Muslera. Maçın kader anı da, tecrübeli kalecinin çıkardığı Ghezal’in pozisyonu.

İstisnasız her maçta artık klasikleşen hakem kararları bu derbide de en çok konuşulan mesele oldu. Vay Var’a çağırdı çağırmadı, vay penaltıyı verdi vermedi. Değerlendirmesi hakem hocalarının olsun.

Benim esas üzerinde durduğum konu, Halil Umut Meler psikolojik olarak bu maça hazır mıydı, değil miydi?

Sanki oyunculara blraz fazla sertti. Belli ki geçtiğimiz aylarda yaşadığı yumruklu saldırının tesiri hala üzerinde.

Bu maçtan sonra Galatasaray kalan 10 haftada puan kaybeder mi? Edebilir.

Fenerbahçe kalan maçlarda takılır mı? Takılabilir.

Şunu bilir şunu söylerim. Psikolojik üstünlüğü elinde tutan taraf şu an için Galatasaray.

Fenerbahçe şampiyon olmak istiyorsa hem Galatasaray’ı artık yenmek zorunda, hem de olur olmadık maçlarda puan kaptırmamak zorunda. Bizden söylemesi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sinem Fıstıkoğlu Arşivi