Sinem Fıstıkoğlu

Sinem Fıstıkoğlu

Yalnız Beşiktaş Değil F.bahçe de 10 Kişi Oynadı

Şampiyonluk yarışında umudunu korumak isteyen Fenerbahçe, bu sezon işlerin iyi gitmediği Beşiktaş’ı 2-1 yendi.

Artık sadece maçlarını kazanmasının yetmediği, rakibi Galatasaray’ın da puan kaybetmesini bekleyen Fenerbahçe’de goller,Bathsuayi ve sezonun yıldızı İrfan Can’dan geldi.

Maça sezon başında olduğu gibi son derece coşkulu ve hırslı başlayan Fenerbahçe, rakibinin 26. dakikada 10 kişi kalmasıyla derin bir oh çekti. Golü de buldu. Ama hakkını da vermek lazım Fenerbahçe’nin. Beşiktaş 11 kişiyken de, bireysel becerileri yüksek oyuncuları sahneye çıkacağının sinyalini vermişti. İlk yarının sonunda topa sahip olma oranı Fenerbahçe’de yüzde 70 idi.


Sahada ayakta duracak hali olmayan, rakip kaleye 45 dakikada sadece 1 şut atabilen Beşiktaş’ta “asrın felaketi”Mısrati kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Bu adamı bu takıma kim, hangi akla hizmet aldıysa, Beşiktaş’a büyük ayıp etmiş. ( en kibar haliyle söyledim) Bırakın büyük takım oyuncusunu, 10 yaşında alt yapı oyuncusu bile,Al Mısrati’nin rakibine yaptığı hareketi derbide yapmazdı.


Özellikle Necip’in oynadığı sağ tarafta açık üstüne açık veren Beşiktaş, orta sahada da, forvette de tel tel dökülünce, sahadan YİNE mağlubiyetle ayrılması, çok da şaşırtıcı olmadı.

10 kişi kalan rakibine karşı ilk golü bulup soyunma odasına 1-0 önde giren Fenerbahçe’ de bu maçta da en çok tartışılan isim ise yine “İsmail Kartal”oldu.

Yaptığı- yapmadığı hamleler, oyuncu tercihleri ve oyun planıyla yine tribündeki ve ekran başındaki Fenerbahçe taraftarına “diken üstünde” maç izletti.

Bakmayın siz Beşiktaş’ın 65 dakika 10 kişi oynamasına.

İsmail Yüksek’in sakatlanmasıyla oyuna dahil olan Kruniç ile Fenerbahce de sahada 10 kişiydi. Nedir İsmail hocanın bu Kruniç sevdası anlayan beri gelsin.

Rakibin sahada yok, bir kişi eksik, kaleye gidemiyor. Ama İsmail hoca bambaşka bir kafada saha kenarında. Nesinden korkuyorsun Beşiktaş’ın hocam ?

Bu maçı kazandığına sevinen oyuncu veya taraftar, sırf şampiyonluk iddiası devam ettiği için seviniyor. İsmail Kartal’ın oyuncu tercihlerini, oyun planını beğenen yok, kusura bakmasın.

Bu maçı Fred gibi, Bathsuayi gibi, Dzeko gibi, İrfan Can gibi bireysel becerileri üst düzey olan yıldız oyuncular çıkar alır zaten. İsmail hocaya hacet yok.

10 kişi kalan rakibin 82. dakikada gol atıyor, kalan dakikalarda taraftar tribünde, oyuncu sahada siz kenarda ecel teri döküyorsunuz. Neden ?

ÇÜNKÜ;

Büyük takım olmak başkadır.

Büyük takım oyuncusu olmak daha başkadır.

Büyük takım hocası olmak daha daha başkadır da ondan.

Fenerbahçe bu maçı kazanarak hem şampiyonluk umudunu sürdürdü. Hem rakibine “ben bu derbiyi kazandım” mesajı verdi.

Bu lig buradan döner mi? Galatasaray kalan haftalarda puan kaybeder mi? Sanmam.


Ama siyasette 24 saat, futbolda 90’dakika çok uzun bir süredir.

Her an her şey olabilir

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sinem Fıstıkoğlu Arşivi