İsmail Küçükkaya

İsmail Küçükkaya

Beklenti Büyük

4/5 Kasım 2023 Kurultayı tarihteki yerini aldı. Sadece CHP’nin değil, Türk siyasal tarihindeki unutulmaz yerini.
Kurultayı yerinde izledim. 20 saat boyunca Atatürk Spor Salonu’ndaydım. 32 yıllık gazetecilik hayatımda nice kongreler takip ettim; böylesini görmedim. Bir genel başkanın kongrede seçimle değişmesi pek nadir gerçekleşir.
Öncelikle bir tespit, tebrik ve teşekkür.
Diğer partilerde böyle genel başkan yarışlı kurultay göremiyoruz. Heyecanlı, çekişmeli bir yarış izledik. İŞİN BU KISMI DEMOKRASİ ŞÖLENİ.
Salon ikiye bölünmüştü. İki tarafın da slogan ve pankartları salondaydı. Dün kongre organizasyonundan sorumlu Gürsel Erol’la konuştum. 1980’den beri en kalabalık kurultay oldu diyordu. 50 bin kişi katıldığını söylüyordu. Salonda 100.yıl marşları çalıyordu. Tarkan, Manafzade, Parla…Şarkılar Erol Evgin, Edip Akbayram, Zülfü Livaneli, Manuş Baba…
Salonda coşku, umut ve heyecan vardı. Teşkilat ve delege motive olmuştu. Şimdi soru BU MOTİVASYONU SEÇMENE GEÇİREBİLECEKLER Mİ? Yerel seçime giderken mesele bu. Değişimin gerçekleşmesi bu umudu artırdı.

İMAMOĞLU ŞİMDİ CHP’Lİ OLDU

Kurultayda İmamoğlu’nun Divan Başkanı olması çok dikkat çekici oldu. Hurşit Güneş/Gürsel Erol prodüksiyonu etkiliydi. Yerel seçimler için anlamlı ve güçlü bir fotoğraf ortaya çıktı. Ve yaptığı konuşmaya belli ki çok hazırlanmış. Bence bu kurultayla ve bilhassa o konuşmayla beraber İmamoğlu artık CHP’li oldu. Ve partinin uzun geleceğinde çok güçlü bir profil olarak görünecek.

ÖZGÜR ÖZEL’İN KONUŞMASI

Özgür Özel’in bu kurultayı kazanması siz okurlarım ve Halk TV izleyenlerim açısından sürpriz olmadı. Yazı ve programlarımızda Kılıçdaroğlu ile Özel’in şanslarının eşit olduğunu, güçlerinin birbirine yakın olduğunu hep vurguladık. 90/100 civarı delegenin son gün tercihi sonucu belirleyecekti. Öyle de oldu. Özgür Özel kurultay konuşmasına ekiple beraber 4 gün çalıştı. Konuşma başarılı ve etkili oldu. Şiiri de, salondan gelen sataşmalara sakin müdahalesi de beğenildi. Dün Özgür Özel’le konuştum. “Beyaz bir sayfa açıyorum” dedi. Partiyi birleştirme iddiasında. İlk hedef yerel seçim. Hemen seferberlik başlattı. Gerçekten de ilk büyük sınavı sadece 5 ay sonra. 31 Mart'ta. Türkiye'nin bir önemli sorunu 21 yıldır aralıksız devam eden ‘çok uzun iktidar yorgunluğu’ ise bir diğeri de ‘çok uzun muhalefet kanıksamışlığı’
İkisi birbirini besliyor. Özgür Özel Türkiye’nin muhalefetsizleştirilmesine dur diyebilecek mi göreceğiz.
Sonuç Türkiye için iyi oldu. Seçmen yeniden heyecanlandı. Muhalif kesim umutlandı. Elbette muhalefetin işi kolay değil. Değil ama başarabilirler. Tek ihtiyaçları halka dayalı bir siyaset, kadrolarda yenilenme, söylemde tazelenme ve güçlerini birleştirmek. Zira ANCAK BİRLEŞE BİRLEŞE KAZANABİLİRLER.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Küçükkaya Arşivi