Ziraat Bankası'nın kredi riskinin yüzde 20'sini Demirören oluşturuyor

CHP Mersin milletvekili Ali Mahir Başarır, 20 Aralık'ta dolar bozdurup kur menfaati sağladıkları iddiası üzerine, kendisine dava açacağını duyuran Demirören Grubu'na Halk TV ekranlarından yanıt verdi. Başarır, "Koskoca Ziraat Bankası'nın kredi riski, yüzde 100 olarak hesaplarsak, bunu yüzde 20'sini Demirören oluşturuyor" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Ali Mahir Başarır, Halk TV ekranlarında Demirören Grubu'nun 20 Aralık'taki kur düşüşünden önce dolar bozdurduğunu ve düşen kurdan yeniden dolar aldığını dile getirmişti.

Bu iddiayı yalanlayan Demirören Grubu, Başarır ile ilgili hukuki süreç başlatacaklarını duyurmuştu. Bu gelişme üzerine yeniden Halk TV'de yayınlanan Gökmen Karadağ ile Açıkça programına katılan Başarır, Demirörenlerle ilgili iddiasını yenileyerek sözlerinin arkasında olduğunu dile getirdi.

Ziraat Bankası'nın Sayıştay raporlarına işaret eden Başarır, şunları söyledi;
"Bir kamu bankasının 19 yılda bir iktidar tarafından nasıl mahvedildiğini herkes kısa süre sonra okuyacak. Raporda en geniş bölüm Demirörenlerin.

Koskoca Ziraat Bankası'nın kredi riski, yüzde 100 olarak hesaplarsak, bunu yüzde 20'sini Demirören oluşturuyor. Bunu ben söylemiyorum bunu Sayıştay söylüyor"