Zincirleme haber engellemesi: Susmayacağımı söylemiştim

Zincirleme haber engellemesi: Susmayacağımı söylemiştim
CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın “Cumhurbaşkanı’nın avukatlarının rüşvet aldığı” yönündeki iddialarının haberleri de bu haberlerin engellendiğine dair haberler de engellendi. CHP'li Başarır bu duruma tepki gösterdi ve “O zaman da susmayacağımı söylemiştim, bugün de susmayacağım" dedi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın, “Cumhurbaşkanı’nın avukatlarının rüşvet aldığı” yönündeki iddiasının yer aldığı haberlere erişim engeli getirildiğini duyurduğu haberler de engellendi. Bu duruma tepki gösteren Başarır, “O zaman da susmayacağımı söylemiştim, bugün de susmayacağım. Düşünebiliyor musunuz, Cumhurbaşkanı avukatları hakkındaki rüşvet iddiaları haberlerine getirilen erişim engeli haberlerine de erişim engeli getirildi" dedi.

'Sansür olunca tereddüt etmiyorlar'

Bunun sonunun olmadığını söyleyen Başarır, "Cumhurbaşkanı avukatlarının herhalde başka işleri yok ki tüm basını tarayarak kendileri hakkındaki iddia haberlerine erişim engeli getirttiriyorlar. Söz konusu rüşvet iddialarını araştırmaya cesaret gösteremeyen savcılar ve hakimler ne yazık ki iş Cumhurbaşkanı avukatlarının haklarında çıkan haberlere sansür getirilmesi olunca tereddüt dahi etmiyorlar" ifadelerini kullandı.

'Bizler asla korkmayacağız'

Türkiye’nin Basın Özgürlüğü Endeksi’nde 180 ülke arasından 149. sırada yer aldığını kaydeden Başarır, Türkiye'nin neden Basın Özgürlüğü Endeksi’nde son sıralarda yer aldığının gayet açık ve net olduğunu söyledi. İktidar ve yakın çevresinin hem yargı hem de basın üzerinde bir tahakküm kurduğunu aktaran Başarır, "Bizler asla bu baskılardan yılmayacağız, korkmayacağız. Yakın zamanda Cumhurbaşkanı avukatları hakkındaki iddialarını ciddi bir şekilde araştıracak bir adil yargılama düzeni sağlanacaktır. Bu kişilerden bir gün hesap sorulacaktır. Eğer siz suçsuz olduğunuza inanıyorsanız çıkın mahkeme önünde hesap verin. Böyle haberlere erişim engeli getirterek, haberlere getirilen erişim engeli haberlerine de engel getirterek bir yere varamazsınız" diye konuştu.

'Bir gün mutlaka araştırılacak'

3. Sulh Hakimliği’nin verdiği kararın, Anayasanın 28. maddesinde yer alan basın hürriyetine, 26. Maddesinde yer alan düşünceyi açıklama ve yayma hürriyetine açıkça aykırı olduğunu vurgulayan Başarır şunları söyledi:

"Siz ne kadar ayıbınızı yargı eliyle örtmeye çalışırsanız çalışın ama gerçekler bir gün mutlaka araştırılacak ve söz konusu iddialar doğruysa da gerekli kişiler gerekli cezaları alacaktır. Kamuya mâl olmuş bu kişiler hakkındaki haberlere, kişilik haklarının ihlali sebebiyle erişim engeli getirilmesi açıkça hukuka aykırıdır. Alınan bu karar Yargıtay’ın ve AİHM’in basın özgürlüğünü sınırlamada getirdiği ölçütlerden hangisine uyuyor merak ediyorum doğrusu.”

Kaynak:ANKA