Zeybek: Bahçeli'nin açıklanmamış ani kararları var

Zeybek: Bahçeli'nin açıklanmamış ani kararları var
Eski milletvekili Namık Kemal Zeybek, MHP Lideri Devlet Bahçeli hakkında çok konuşulacak açıklaması. Zeybek, "Devlet Bahçeli'nin siyasi dirliğinde açıklanamamış, açıklanmamış kendisinin dahi açıklamadığı, kimsenin bilmediği ani kararları var" dedi.

Daha önce MHP'de görev yapan, ANAP ve DYP'den milletvekili seçilen Namık Kemal Zeybek, Independent Türkçe'nin sorularını yanıtladı

'Bahçeli'nin açıklanmamış ani kararları var'

Bir dönem Recep Tayyip Erdoğan ile o dönem başbakan tabii Devlet Bahçeli'nin arasındaki o atışmalar herhalde Türk siyasi tarihinde çok azdır…

Yoktur öyle bir şey. Hiç yoktur. O ona 'zürriyetsiz' dedi, o ona bilmem ne dedi. Doğru değil böyle şeyler söylemek, ayıp. Çünkü balık baştan kokar. Onlar bulundukları konumun gereğine uygun davranmalı ve konuşmalıdırlar.

Sonra Devlet Bahçeli'nin siyasi dirliğinde açıklanamamış, açıklanmamış kendisinin dahi açıklamadığı, kimsenin bilmediği ani kararları var. Onlardan birisi, AKP'yi iktidara getiren 3 Kasım 2002'deki seçimin çağrısı mesela… Ortada seçim gündemi yoktu. 57. Hükümet iş başında, Ecevit Başbakan'dı. Kendisi ve Mesut Bey, Başbakan Yardımcısı'dı. Ekonomik kriz çıkmış, ekonomik kriz sonucunda IMF ve Kemal Derviş gelmiş. Türkiye krizden çıkmak üzereyken, tam çukurdayken 'Seçim var' dedi. Biraz bekleseydi 1,5 yıl sonra rahatlama döneminde seçim olurdu. Zavallı Ecevit yalvardı. 'İntihar ediyoruz' dedi Başbakan.

'Yüzü sapsarıydı'

Neden seçim çağrısı yaptığını Devlet Bahçeli'ye sordunuz mu?

Keles Kaymakamı'yken benim başlattığım, MHP'nin de benimsediği ve sonra gelenek haline gelen Kocayayla'daki yörük şöleninde kendisine sordum. Bahçeli, orada çadırda birisi ile telefonda konuştu. Çıktı, yüzü sapsarıydı çıkarken. 5 dakika sonra kürsüye çıkıp '3 Kasım'da erken seçim var' diye ilan etti. Birdenbire oldu, hiçbir yardımcısının haberi yok.

Bir anda mı oldu?

Evet bir anda, bir telefonda. Nedir, bilmiyoruz. Ama kendisi bana şöyle açıkladı. Dedi ki: 'Hürriyet gazetesinde bir yazar, Yalçın Doğan, 'MHP'siz ve Ecevit'siz iktidar' diye yazı yazdı. O oyunu bozmak için yaptım.' Ben de dedim ki: 'Sayın Genel Başkanım, bozmadınız ki tam tersi oldu. Belki de öyledir ne bileyim, bilmiyorum ki'. Benim bir adetim vardır, komplo teorilerini benimseyip anlatmam. Bilmem çünkü. Bir şey anlatıyorsam biliyorum demektir. Enteresandır, şu anda Devlet Bahçeli, Recep Tayyip Erdoğan'a yapılan eleştirilere ondan önce cevap veriyor. Kesin olarak kraldan çok kralcı.