Zehirli ve istilacı balık türü Antalya'da görüldü: Tatilciler tedirgin

Zehirli ve istilacı balık türü Antalya'da görüldü: Tatilciler tedirgin
Antalya'da zehirli ve istilacı bir balık türü olan aslan balığının görülmeye başlaması üzerine tatilciler tedirginlik yaşamaya başladı.

Aslan balığı dünyanın en zehirli balık türlerinden biri olarak gösteriliyor. İstilacı bir tür olan aslan balığı, amatör olarak su altı görüntülemesi yapan Kılıç Coşkun tarafından Antalya’da görüntülendi. Yat Limanı’ndaki Mermerli Plaj ve Karaalioğlu Parkı altındaki falezlerden dalış yapan Coşkun, Hint Okyanusu’nda yaşayan, istilacı ve en zehirli balıklardan biri olarak bilinen aslan balığını görüntüledi.

Hobi olarak su altı görüntülemesi yaptığını belirten Coşkun, tropikal bölgelerde yaşayan bu balığın son dönemde Antalya’da sık görülmeye başlandığını ifade etti.

"Elle temas edilmemeli"

Akdeniz Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu ise son günlerde denize girenlerin tedirginlik yaşadığını ifade ederek, “Aslan balıkları özellikle karlık alanlarda ve kaya olukları içinde yaşar. Kayalık bölgede insanın boyunu aşacağı noktalara kadar gelebilir. Aslan balıkları yakalandığı zaman elle temas edilmemeli, çarpma anında dikenlerin batması durumunda vakalar yaşanabilir” diye konuştu.

Tatilciler tedirgin

Konyaaltı Sahili’nde denize giren bir yurttaş ise aslan balığının yoğunlaştığını duydukları için kayalık alan yerine kumsalda denize girmeyi tercih ettiklerini anlattı.

Bir başka yurttaş ise aslan balığı yoğunluğunu haberlerden öğrendiğini belirtti. Yurttaş, “Aslan balığı haberlerini gördüm o nedenle kayalıklara yüzmüyorum” dedi.

Aslan balığının özellikleri

Aslan balığının doğal yaşam alanı Hint-pasifik Okyanusu ve Kızıldeniz’deki mercan resifleri. Aslan balığı etçil ve avcı bir balık olmanın yanısıra pekotral (göğüs) yüzgeçlerinde bulunan zehirli dikenlere sahip. Bu dikenimsi yapılar balığın zehrinin olduğu yerler. Aslan balığının dikenleriyle bir canlıyı sokması hâlinde onu öldürebiliyor.

Etiketler :