Zarrab davasında FBI, Hakanlar'ı karıştırmış! İşte o skandal gelişme!

Zarrab davasında FBI, Hakanlar'ı karıştırmış! İşte o skandal gelişme!
ABD'nin İran'a yaptırımlarının delinmesiyle ilgili davanın bugünkü duruşmasında Hakan Atilla tanık kürsüsüne çıkarak ifade verdi. Atilla, hakkındaki iddiaları yalanlarken, sorguda FBI'ın Hakan Atilla ile Hakan Aydoğan'ı...

ABD'nin İran'a yaptırımlarının delinmesiyle ilgili davanın bugünkü duruşmasında Hakan Atilla tanık kürsüsüne çıkarak ifade verdi. Atilla, hakkındaki iddiaları yalanlarken, sorguda FBI'ın Hakan Atilla ile Hakan Aydoğan'ı karıştırdıkları ortaya çıktı.

FETÖ'CÜ TANIK TOPLANTININ SAATİNİ AÇIKLAMIŞTI

Hakan Atilla’nın hakkındaki önemli kanıtlar arasında yer alan telefon görüşmesi çürütüldü. Savcının tanık olarak çıkardığı FETÖ’'ü eski polis Hüseyin Korkmaz’ın 17 Aralık sürecinde toplanan kanıtlara göre, Zarrab’ın 10 Nisan 2013 günü Halkbank’a TSİ 16:10’da girdiğini TSİ 17:15’te çıktığını söylemişti. Bunu da Halkbank önündeki güvenlik kameralarına dayandırmıştı.

Bugünkü duruşmada Atilla'dan önce tanık kürsüsüne oturan ve THY görevlisi Semra Hamza'nın bu iddiayla ilgili savunma makamı tarafından tanık olarak gösterildi. Atilla, Korkmaz'ın ileri sürdüğü gibi 10 Nisan 2013 tarihinde Zarrab’ın Halkbank ile toplantıda değil, ailesi Barcelona uçağının içinde yolculukta olduğunu kanıtlayan belgeler sunuldu. Tanık Hamza da uçakta THY politikası gereği hiç bir yolcunun telefonla görüşmee yapamayacağını açıkladı.

O HAKAN, HAKAN AYDOĞAN MI?

Atilla’nın avukatları ifadesi sırasında Hakan Atilla’ya kendisi Barselona uçağındaysa, adı geçen Hakan’ın kim olduğunu sordular. Atilla ise bu kişinin Halkbank’ta yönetici olan Hakan Aydoğan olabileceğini söyledi.

ZARRAB’LA AYNI GÜN GÖRÜŞMÜŞ

Atilla’nın avukatları, Zarrab’ın 10 Nisan 2013 aynı gün akşam saatlerinde Hakan Aydoğan’la bir telefon görüşmesi yaptığını da vurguluyorlar. Ancak FBI ajanı Jennifer A. McReynolds’un, şikayet dilekçesinde Zarrab ile Aydoğan arasında yapılan telefon görüşmesini sanki Zarrab ile Hakan Atilla arasında yapılmış gibi gösterdiğine dikkat çekildi.

Bu çerçevede Atilla’nın ajanın imzalı şikayetine dayanarak tutuklanmasının sağlandığını kaydediyorlar. Nitekim Atilla’nın avukatı Cathy Fleming, ifadenin başında FBI ajanı Reynolds’ı sert şekilde eleştiren sorular sordu. Atilla’nın avukatları uzun süre Reynolds’ın da tanık olarak dinlenmesini istemişler fakat savcılık bunu sürekli reddetmişti.

Etiketler :