Zabıta engelli esnafı darp etti! Boğazını sıktı, bardak fırlattı

Amasya’nın Merzifon ilçesinde yüzde 61 engelli çay ocağı işletmecisi ile zabıta ekipleri arasında masa ve tabure tartışması yaşandı. Çıkan arbedede zabıta personelinin işletme sahibine çay bardağı fırlattığı ve boğazını sıktığı ileri sürülürken zabıta personeli hakkında inceleme başlatıldı.

Amasya'nın Merzifon ilçesinde Zabıta Müdürlüğü’ne yapılan çay ocağı önüne konan masa ve taburelerin yolu kapattığına ilişkin ihbar üzerine ekipler bölgeye sevk edildi. Yüzde 61 bedensel engelli olduğu ifade edilen işletme sahibi Selahaddin Bozkurt ve zabıta ekipleri arasında taburelerin kaldırılması için tartışma yaşanırken tartışma kısa sürede büyüyerek arbedeye dönüştü.

engelli-esnaf-ile-zabita-arasinda-arbede-726217-214600.jpg

BİRBİRLERİNDEN ŞİKAYETÇİ OLDULAR!

Çıkan arbedede, bir zabıta personelinin işletme sahibine çay bardağı fırlattığı ve boğazını sıktığı öne sürülürken taraflar, polis merkezine giderek birbirlerinden şikayetçi oldu. İfadeleri alınan kişiler için doktor raporları da hazırlandı.

engelli-esnaf-ile-zabita-arasinda-arbede-726218-214600.jpg

ZABITA MEMURLARI HAKKINDA İDARİ İNCELEME BAŞLATILDI!

Merzifon Kaymakamlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada sosyal medyada yer alan “zabıtadan engelli vatandaşa şiddet” iddialarına ilişkin “Zabıta görevlileri, yapılan ihbar üzerine masa ve tabureleri kaldırmak istediklerinde iş yerinde bulunan 2 şahıs ile arbede yaşanmıştır. Her iki tarafın da şikayetçi olması üzerine adli süreç başlatılmış, ayrıca zabıta memurları hakkında idari inceleme başlatılmıştır. Soruşturmanın sonucu kamuoyuyla paylaşılacaktır.” ifadelerine yer verildi.

Kaynak:Demirören Haber Ajansı (DHA)