Yüzler Gülmedi: Umutlar Seçimden Sonraya Kaldı

Yüzler Gülmedi: Umutlar Seçimden Sonraya Kaldı
İzmir Çeşme'de turizmciler bayram tatili için istediğini bulamadı. Otellerin doluluk oranı yüzde 40'ta kaldı. Sektör temsilcileri umutlarını seçim sonrasına bıraktı.

9 güne çıkan Ramazan Bayramı tatili için "İzmir'in turizm cenneti" Çeşme'de beklenen hareketlilik henüz tam olarak başlamadı. Oteller şu an için istenilen düzeyde rezervasyonlara ulaşamadı.

Yüzler Gülmedi: Umutlar Seçimden Sonraya Kaldı

SEÇİM VE FİYATLAR TEREDDÜT YARATIYOR

SKAL İzmir Başkanı Güner Güney, pandemi sonrası değişen alışkanlıklar ve seçimin aynı tarihe denk gelmesi nedeniyle insanların son dakika plan yapmaya başladığını söylüyor. Seçimden sonra rezervasyonlarda bir artış bekleniyor. Şu an otel doluluk oranları %40 civarında seyrediyor ve seçim sonrası bu oranın %70-80'lere ulaşması öngörülüyor.

Çeşme Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir de şu anki doluluk oranlarının seçim dönemine göre normal olduğunu, taleplerin olduğunu ancak fiyatların irdelendiğini belirtiyor. Fiyatların geçen yılla aynı seviyede olması ve taksit imkanı sunulması rağmen, rezervasyonlarda bir tereddüt olduğu görülüyor.

Yüzler Gülmedi: Umutlar Seçimden Sonraya Kaldı​​​​​​​

HAVA DURUMU DOLULUK ORANLARINI ETKİLEYEBİLİR

Bayram tatilinde havanın güzel olması halinde doluluk oranlarının artabileceği düşünülüyor. Termal otellere olan talep nispeten daha düşük olsa da, bahar havasında dışarıda vakit geçirmek ve dinlenmek isteyenler Çeşme'ye akın edebilir.

​​​​​​​Yüzler Gülmedi: Umutlar Seçimden Sonraya Kaldı​​​​​​​

SON DAKİKA REZERVASYONLARI UMUT VERİYOR

Yerel seçimin ardından ve bayram tatilinin 9 güne çıkmasıyla birlikte son dakika rezervasyonlarda bir artış olması bekleniyor. Bu sayede otel doluluk oranlarının %70'lere ulaşması öngörülüyor.

Yüzler Gülmedi: Umutlar Seçimden Sonraya Kaldı

Yüzler Gülmedi: Umutlar Seçimden Sonraya Kaldı

Kaynak:DHA