Yurttaş bir dilim baklavanın fiyatını soruyor

Yurttaş bir dilim baklavanın fiyatını soruyor
Osmaniye’de pastane işleten Abdurrahman Uver, bazı müşterilerin bir dilim baklavanın fiyatını sorduğunu belirterek, "‘Bir dilim tatlı verir misin, ne kadar' diyor. Biz de ikram ediyoruz, ücret almıyoruz onlardan. Geçen yıllara göre kâr oranımız çok düştü" dedi.

Yurttaş hayat pahalılığı ve fahiş zamlarla boğuşuyor. Eskiden kilo kilo alınan tatlılar ekonomik kriz nedeniyle yerini ‘dilimle satış’ dönemine bıraktı. Osmaniye’de 35 yıldır pastane işleten Abdurrahman Uver, artan maliyetler yüzünden işlerinin yarı yarıya düştüğünü söyledi. Gram gram yaptığını belirten Uver, bazı müşterilerin bir dilim baklavanın fiyatını sorduğunu dile getirerek, “Bir dilim tatlı verir misin, ne kadar' diyor. Biz de ikram ediyoruz, ücret almıyoruz onlardan. Geçen yıllara göre kâr oranımız çok düştü. Malum, hiçbir şey güncellenmiyor. Her gün, her hafta toptancı zam ile geliyor bize. Biz, her ürüne yansıtamıyoruz" dedi.

‘İşlerimiz yarı yarıya düştü’

ANKA'da yer alan habere göre fahiş fiyatlara değinen Uyer, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: “35 yıllık esnafım. Müthiş düşüş var. Geçen yılı baz alırsak geçen yıldan yüzde 50 düştü işlerimiz. Niye düştü? Baklavanın kilosu, geçen yıl, örnek veriyorum, 70-80 liraydı; bu yıl 200 lira. Fıstığın kilosunu 130 liraya alırdık, bugün 450-500 lira. Tereyağını 60-70 liraya alırdık, 200 lira. Şekerin çuvalı malum, bin küsur lira. Vatandaş kilo kilo tatlı alırken şimdi gram gram alıyor. 250 gram, yarım kilo; bir kiloyu geçmiyor. Bir dilim baklava 10 lirayı buluyor. Vatandaş buraya geliyor, bir porsiyon tatlı yediği zaman 50-55 lira para ödüyor 3-4 dilim tatlıya.”

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :