Yunanistan'a kaçmaya çalışan kadın botta doğum yaptı

Yunanistan'a kaçmaya çalışan kadın botta doğum yaptı
Aydın'dan Yunanistan'a kaçak girmeye çalışan bir kadının botta doğum yaptığı öğrenildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın müdahale ettiği olayda kadın ve bebeği hastaneye kaldırıldı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı, Aydın'ın Didim ilçesi açıklarında saat 05.00 sıralarında bir grup kaçak göçmen ihbarını aldı.

Harekete geçen Sahil Güvenlik Botu, Yunan unsurlarınca Türk karasularına itilen lastik bot içerisindeki 28 kaçak göçmeni kurtardı. Lastik botla yurtdışına çıkmak isteyen kaçak göçmenlerden hamile olan Kamerun uyruklu Havol Capta'nın denizin ortasında doğum yaptığı anlaşıldı. Anne ve yeni doğan erkek bebekle birlikte 28 kaçak göçmen Sahil Güvenlik Botuna alınarak kıyıya getirildi.

yunanistana-kacmak-isteyen-kadin-botta-dogum-yapti-9122-dhaphoto6.jpg

Hastaneye kaldırıldılar

Kaçak göçmenler, İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edilirken, yeni doğum yapan Havol Capta ile Juvel Capta ismi verilen erkek bebeği Didim Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada sağlık kontrolünden geçirilen anne ile bebeğin durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Kontrollerin ardından Havol Capta ve bebeği Juvel Capta, Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi.

Kaynak:DHA