Ooo Paşam hoş geldiniz... Komutan Muğla'ya teşrif etti. Yunan tacizine karşı nihayet önlem alınıyor

Ama önce Muğla Valisi'ni ziyaret etti ! Yunan Sahil Güvenliği'nin elini kolunu sallaya sallaya Türk karasularına girmesinin ardından Sahil Güvenlik Komutanı Koramiral Kendir, personeli denetledi.

Yunanlılar Türk egemenliğini ihlal etti. Yunan Sahil Güvenliği, Bodrum ve Datça da Türk karasularına girdi. Bodrum'da herkesin gözü önünde göçmen kaçakçısı botu kovalayan Yunanlılar, Datça'da da sahile çıkıp zodiac botu ele geçirdi.

Akyarlar açıklarında da Türk balıkçı teknesine Yunan Sahil Güvenliği, taciz ateş açtı. Türk Sahil Güvenliği, Yunanlıları uzaklaştırdı.

Türkiye, Yunanistan'a nota vermedi. Günler sonra Dışişleri Bakanlığı'ndan her alanda sertçe Yunanistan'ı uyarıyoruz açıklaması geldi.

SONUNDA DENETİM GELDİ

Yunan Büyükelçisi'nin Dışişleri'ne bile çağrılmazken sonunda Sahil Güvenlik Komutalığı'ndan denetim geldi.

sahil-guvenlik-komutanligi-ic.jpg

Patronlardünyası'ndan Kenan Gürbüz'ün haberine göre; Yunanlıların Türk karasularını ihlal etmesinin ardından Sahil Güvenlik Komutanı Koramiral Ahmet Kendir Muğla'da denetime geldi.

Kendir ilk olarak Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık'ı makamında ziyaret ziyaret etti.

sahil-guvenlik-komutanligi.jpg

Güney Ege Grup Komutanlığı bağlılarında incelemelerde bulunan Koramiral Ahmet Kendir, Datça Karakol Komutanlığı'nda icra edilen faaliyetler hakkkınad değerlendirmede bulundu. Kendir, Datça Kaymakamı Murat Atıcı ve Karakol Personeli ile bir araya geldi.

sahil-guvenlik-komutanligi-ic-2.webp

Güney Ege Grup Komutanlığı Karargahı’nda denetleme ve incelemelerde bulunan Kendir, Bölge Komutanı, Grup Komutanı, gemi komutanları ve karargah personeli ile toplantı yaparak icra edilen faaliyetlere ihakkında bilgi aldı.

Kaynak:Patronlardünyası