Türk Sahil Güvenlik nihayet ortaya çıktı. Yunan Sahil Güvenlik arkasına bakmadan kaçtı

Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında Türk balıkçı teknesini havaya ateş açarak taciz eden Yunanistan Sahil Güvenlik teknesinin, Türk Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kovalandığı anların görüntüleri ortaya çıktı.

Yunanistan Sahil Güvenlik teknesi, Türkiye’nin karasularını ihlal ederek Muğla’nın Bodrum ilçesi açıklarında bir Türk balıkçı teknesini havaya ateş ederek taciz etmişti. Türk Sahil Güvenlik unsurlarının Yunanistan Sahil Güvenlik teknesini kovaladığı anların görüntüleri ortaya çıktı.

İçişleri Bakanlığı Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Akyarlar açıklarında avcılık faaliyetinde bulunan Türk bayraklı "Barbaros-4" isimli balık avlama teknesinin bölgeye gelen Yunanistan Sahil Güvenlik unsuru tarafından havaya ateş açılarak taciz edildiği bildirildi. Bunun üzerine olay mahalline derhal bölgede görev yapmakta olan bir sahil güvenlik gemisi ve bir sahil güvenlik botunun sevk edildiği belirtildi.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, “Görevlendirilen sahil güvenlik unsurlarınca orta hat üzerinde bulunan Yunanistan Sahil Güvenlik unsurunun, önleme manevralarıyla sürülerek bölgeden uzaklaştırıldığı ifade edildi.” denilirken Türk balıkçı teknesinde gerçekleştirilen incelemelerde herhangi bir hasarın tespit edilmediği ve teknenin emniyetli bir biçimde Turgutreis Balıkçı Barınağı'na intikalinin sağlandığı ifadeleri kaydedildi.

whatsapp-image-2024-09-26-at-13-00-50.jpeg

O ANLARIN GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI!

Yunanistan Sahil Güvenlik teknesinin sınır ihlali yaparak Muğla Bodrum’a bağlı Akyarlar Sahili’nde Türk balıkçı teknesini taciz etmesi üzerine, Yunan Sahil Güvenlik unsuru, Türk Sahil Güvenlik teknesi tarafından kovalandı. O anlara ait görüntüler ortaya çıktı.

YUNANİSTAN UNSURLARI GÜNLER ÖNCE DE TÜRK KARASULARINI İHLAL ETMİŞTİ!

21 Eylül günü, Yunan Sahil Güvenlik ekipleri, lastik bir botu takip ettiği sırada Türk karasularını ihlal ederek takibe Bodrum’un Akyarlar sahiline kadar devam etmişti. Lastik botun karaya yanaşması üzerine ise Yunan Sahil Güvenlik teknesi Yunanistan karasularına geri dönmüştü.

Yaşananlar, vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla kayda alınırken vatandaşlar “Buraya kadar nasıl kovalar bizim sınırımıza kadar? Jandarmaya haber verelim. Yunan bayrağını görüyor musun?” ifadelerini kullanmıştı. Türk Sahil Güvenlik ekiplerinin ise bu yaşanandan sonradan haberdar olması büyük bir tepkiyle karşılanmıştı.

lk.jpg

YUNAN SAHİL GÜVENLİĞİ DATÇA’DA KARAYA ÇIKMIŞTI!

23 Eylül’de ise, Yunanistan Sahil Güvenlik unsurları, Türkiye’nin egemenlik haklarını açıkça ihlal ederek Muğla’nın Datça ilçesinde kıyıya kadar geldi. Yunanlılar, bir göçmen kaçakçısının zodiac botunu alırken görüntülenirken Yunan Sahil Güvenlik personeli Datça’da karaya çıktı.

25 Eylül günü ise skandallar devam etti ve Yunan Sahil Güvenliği, yeniden Datça’da görüntülendi. Yunnaistan unsurlarının Kinodos Fener Burnu açıklarında Türk denizciler tarafından görüntülenmesinin ardından yetkililer Yunan Sahil Güvenliği'nin 'zararsız geçiş' diye nitelendirilen bir geçiş ile geçtiği, Türk Sahil Güvenliği'nin de aralıksız devriye de olduğu açıklamasında bulundu.

Kaynak:AA