Yunan Adalarına Kapıda Vizede Büyük Hayal Kırıklığı! Martta Başlıyor Denmişti Ama...

Yunan Adalarına Kapıda Vizede Büyük Hayal Kırıklığı! Martta Başlıyor Denmişti Ama...
Yunanistan ve Türkiye arasındaki anlaşmayla başlaması beklenen, 10 Yunan Adası için kapıda vize uygulaması birçok tatilcinin hayallerini süslüyor. Ancak uygulama henüz başlamadı.

Yunan Adaları’na kapıda vize resmi anlamda 1 Mart’tan itibaren başladı ama uygulanışı nisan ayına kaldı. Turizmciler ve yerli tatilciler 12 aylık uygulamanın önündeki engellerin kalkmasını bekliyor.

Gazete Duvar'dan Ceren Deniz'in haberine göre Yunan Adaları'na olan ilginin artmasıyla birlikte, kapıda vize uygulamasının beklenen tarihi olan 1 Mart'a rağmen henüz başlamadığı bildirildi. Yerli turistler ve turizmciler, uygulamanın başlamasını ve 12 aylık süreç boyunca yaşanan belirsizliklerin sona ermesini bekliyorlar.

yunan-adalari.jpg

Yunan Adaları'nda tatil yapmak isteyen yerli turistlerin merakla beklediği kapıda vize uygulaması henüz hayata geçirilmedi. Turizmcilere göre, uygulamanın detayları hala belirsiz. Ne fiyatlar netleşti, ne de başvuru koşulları. Şu anda, acentelerin konsoloslukla çözüm bulma çabaları sonuçsuz kalıyor.

Bu belirsizlik devam ederken, İzmir'de Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Yunanistan Konsolosluğu arasında bir toplantı düzenlendi. Toplantıda, kapıda vize uygulamasının başlatılması için acentelerin yetkilendirilip başvuruları almaları istendi.

Ancak, Yunanistan Konsolosluğu tarafından fiyatlar ve koşulların henüz netleşmediği belirtildi. Ayrıca, internette dolaşan 1 Mart'tan itibaren geçerli olacağı iddia edilen 60 Euro'luk vize ücreti gibi bilgilerin doğru olmadığı vurgulandı.

yunan-adalari1.jpg

Konsolosluk, vize başvurularını alacak tek yetkili acente olarak Kosmos Travel'i belirledi. Ancak, bu uygulamanın Türkiye'deki acenteler tarafından sunulan yüksek fiyatlar nedeniyle geri adım atıldığı belirtiliyor. Acentelerin yüksek fiyatlandırma politikası, Konsolosluğun tüm başvuruları bireysel olarak almaya karar vermesine neden oldu. Artık vize başvurusu yapacak kişilerin, kendi dosyalarını konsolosluğa bireysel olarak sunmaları gerekiyor.

KONSOLOSLUK: FİYAT VE KOŞULLAR NETLEŞMEDİ

TÜRSAB İzmir BTK Başkanı Kıvanç Meriç, turizm sektöründen temsilcilerle birlikte Yunanistan Konsolosluğu yetkilileriyle yaptığı görüşmede belirsizliklerin ortadan kaldırılıp, giriş çıkışların başlamasını talep etti. Başlangıç için tahmini tarih olarak nisan ayı belirlendi. Adalarda kapıda vize uygulaması 12 aya yayılacak.

yunan-adalari2.jpg

GERİ ADIMIN SEBEBİ YÜKSEK FİYAT

Konsolosluk tarafından prosedürler için tek yetkili acente olarak Kosmos Travel görevlendirildi. Konsolosluk adına vize aracısı olacak Kosmos başvuruları alırken, henüz alt acenteler belirlenmedi. Tek yetkili acente uygulamasının Türkiye’deki acenteler tarafından Yunan Adaları’na gidecek tatilciye uygulanan yüksek fiyat politikasından kaynaklandığını söyleyen Seyahat Acentaları Yöneticileri Derneği (SAYD) Başkanı Mehmet Gem, “Acenteler kapıda vize programını 200 - 250 Euro civarında fiyatlandırınca şikayetler başlamış. Konsolosluk da tüm tatilcilerin başvurularını münferit olarak almaya karar vermiş.

Yani vize başvurusu sırasında konsolosluktan içeri acenteci değil tatilci girecek. Başvuru yapan herkes dosyasını alıp konsolosluğa bizzat kendi girecek. İlk olarak İzmir’deki Yunanistan Konsolosluğu tarafından uygulanan kararın İstanbul ve Ankara’da da emsal olup uygulanması bekleniyor" dedi.

Etiketler :