'Yüksek Kazanç Vaadiyle' İnsanları Dolandırdılar! 12 Şüpheliden 3'ü Tutuklandı

'Yüksek Kazanç Vaadiyle'  İnsanları Dolandırdılar! 12 Şüpheliden 3'ü Tutuklandı
Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, 14 ilde düzenlenen Sibergöz-28 operasyonlarında gözaltına alınan 12 zanlıdan 3'ü tutuklandı.

Niğde, Ankara, Aydın ve Yalova'da, "bonus kazanma ve yüksek kazanç vaadiyle yatırım" paylaşımları yaparak vatandaşları dolandırdığı iddia edilen 12 zanlıdan 5'i emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2'si de savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Zanlılardan G.K, B.A.E. ve S.K. ise çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı, Ö.Y. ve Y.S. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

22 Mart'ta, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen Sibergöz-28 operasyonları kapsamında Niğde, Ankara, Aydın ve Yalova'da 12 zanlının gözaltına alındığı açıklandı. Operasyonlar sırasında yapılan aramalarda ise 14 cep telefonu, 13 SIM kart, 4 laptop, 2 tablet, 10 flash bellek, 2 hafıza kartı, bir harddisk, 31 bin dolar nakit para ve bir lüks otomobil ele geçirildi.

Etiketler :