Yozgat'ta yol kenarında maymun bulundu
Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde, yol kenarında Türkiye’de beslenmesi yasak olan “Hint şebeği” cinsi bir maymun bulundu. İhbar üzerine olay yerine giden ekipler maymunu koruma altına alındı.
Türkiye'de beslenmesi ve sahiplenmesi yasak olan "Hint şebeği" olarak da bilinen maymun Yozgat'ta bulundu
— Halk TV (@halktvcomtr) May 7, 2026
Karayakup köyü yolu üzerinde görülen maymun koruma altına alındı pic.twitter.com/sYZVKmukcw
Kadıköy'de firari makak maymunu kedi ile karşılaştı
Karayakup köyü yolunda yurttaşlar tarafından fark edilen maymun için jandarma ekiplerine ihbarda bulunuldu. Olay yerine gelen İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, hayvanı Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’ne teslim etti.

Yapılan incelemelerde maymunun Türkiye’de beslenmesi ve sahiplenilmesi yasak olan “Hint şebeği” türüne ait olduğu belirlendi.
KORUMA ALTINA ALINDI
Sağlık kontrolleri yapılan maymun, merkezde koruma altına alındığı belirtildi. Uzmanlar, benzer durumlarda yurttaşların vakit kaybetmeden ilgili birimlere bilgi vermesi gerektiğini ifade ediyor. (DHA)