Yoğun bakımdaki hastaya işkence yapmışlardı: O hemşirelere ceza

Tokat'taki özel bir hastanede yoğun bakımdaki hastaya 2 hemşirenin kötü muamelesi Türkiye'yi ayağa kaldırmıştı. Haklarında soruşturma başlatılan hemşirelere ceza verildi.

Tokat'ta özel hastanede beyin kanaması nedeniyle tedavi gören Metin Akça'ya (62) yoğun bakım ünitesinde 1'i erkek 2 hemşirenin kötü muamelede bulunmasıyla ilgili Sağlık Bakanlığı'nca soruşturma başlatılmıştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Söz konusu 2 sağlık personelinden biri 3 yıl süreyle meslekten men edildi. Sağlık Meslekleri Kurulunun kararına göre, diğer sağlık personeli 6 aylık mesleki eğitimden geçmek zorunda, artık yoğun bakımda çalışamaz" dedi.

Ne olmuştu?

Tokat’ta faaliyet gösteren Medical Park Hastanesi'nde bilinci yerinde olmayan felçli hastaya biri kadın biri erkek olmak üzere iki hemşire şiddet uygulamıştı. Hemşireler cihazlara bağlı olan hastanın çarşafla yüzünü kapatıp elleriyle ağzını ve boğazını sıkmıştı. Tüyler ürperten görüntüler ise kameralara yansımış ve sosyal medyada da hızla yayılmıştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurmuş, Tokat Valiliği de olayla ilgili bir hemşirenin iş akdinin feshedildiğini bildirmişti.

Öte yandan Fahrettin Koca hastanenin faaliyetlerinin de durdurulduğunu belirtmişti. Koca "Yoğun bakım servisinde bir hastanın çalışanlarca maruz kaldığı şiddet/ kötü muamele görüntüleri kamuoyuna dün yansıyan özel hastanenin faaliyeti, Bakanlığımızca acilen başlatılan soruşturma gereği durdurulmuştur. Sağlıkta hiç kimsenin güven sarsıcı fiiline toleransımız yoktur" demişti.

Kaynak:halktv.com.tr