YKS hakkındaki ironik pankart nedeniyle CHP'li gençler sorguya çağrıldı

YKS hakkındaki ironik pankart nedeniyle CHP'li gençler sorguya çağrıldı
İstanbul Esenyurt’ta CHP’nin Gençlik Kolları’ndan 10 kişi astıkları ironik pankart nedeniyle sorguya çağrıldı.

halktv.com.tr Haber Merkezi

halktv.com.tr’ye konuşan Halkçı Liseliler Genel Başkanı Can Tan, arkadaşlarının asılan pankart nedeniyle kendisinin ise attığı tweet nedeniyle sorguya çağrıldığını ifade etti.

Saat 22.20 itibarıyla Esenyurt’taki Kıraç Karakolu önünde bulunan CHP’li gençler, astıkları pankartta seçimlere gönderme yaparak, “ÖSYM manipülasyon yapacak ‘kaybettiniz’ diye, kitapçıkların başından ayılmayın” yazmışlardı.

Diğer pankartlar ise şöyleydi:

whatsapp-image-2020-06-27-at-22-38-21-1-001.jpegwhatsapp-image-2020-06-27-at-22-38-21.jpeg

Sınav kitapçığını ise bir kişi paylaşmıştı. Telefonla sınava girdiği anlaşılan bu şahsın paylaşımını CHP Esenyurt Gençlik Kolları tweetine pankartlarıyla birlikte ekledi.

Bunun üzerine 10 kişi sorguya çağrıldı. Kitapçığını paylaşan kişi hakkında ise ÖSYM yasal sürecin başlatıldığını duyurdu.

CHP Milletvekili Turan Aydoğan ise, halktv.com.tr'ye yaptığı açıklamada Emniyet Müdürü ile görüştüğünü ve sorguya çağrılan çocukların yarın sınava gireceğini belirttiğini aktardı. Emniyet Müdürü ise Aydoğan'a "Hızlıca ifadelerini alıp bırakacağız" yanıtını verdi. Aydoğan, karakola doğru gittiğini belirterek "Çocuklar hakkında bir soruşturma açılmış. Takipçisi olacağım" ifadelerini kullandı.

Kaftancıoğlu da tepki gösterdi

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, duruma tepki göstererek "Gençlik demenin ironi demek olduğunu bilmeyenlerin talimatıyla olsa gerek, yarın sınava girecek iki öğrenci kardeşimizin de olduğu 8 gencimiz bu saatte ifadeye çağrıldı" ifadelerini kullandı.

CHP Milletvekili Yıldırım Kaya ise soruları çalanların değil kitapçık uyarısı yapanların sorguya çağrıldığını ifade ederek duruma tepki gösterdi.

CHP Esenyurt Gençlik Kolları Başkanı E.A. ile CHP gençlik kolları üyesi 3 kişi, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

CHP Milletvekilli Turan Aydoğan, sorguya çağrılan gençlerin ifadelerinin alındığını ve evlerine döndüklerini ifade etti. Aydoğan, gençlerin bu saate kadar ifade vermek zorunda kalmalarını acı bir durum olarak nitelendirirken, “Yarın sınava girecek gençlerin ifadelerini hızlıca alıp evlerine gönderdiler. Ancak tabii bize önceden haber verselerdi pazartesi günü gençlerin ifade vermelerini sağlardık” diye konuştu.

İlgili Haberler
Etiketler :