YKS Ek Tercih Sonuçları Açıklandı mı? Ek Tercihler Ne Zaman Açıklanacak?

YKS Ek Tercih Sonuçları Açıklandı mı? Ek Tercihler Ne Zaman Açıklanacak?
2023 YKS ek tercih sonuçları için tarih araştırmaları başladı. Üniversitelerin ilk tercihleri sonrasında kalan boş kontenjanları için tercih yapan öğrenciler, gözlerini ek tercih sonuçlarının açıklanacağı tarihe çevirdi. Peki, YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS ek tercih sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? (2023 ÖSYM üniversite ek yerleştirme takvimi) - 2

YKS EK TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS ek tercih sonuçları için tarih araştırması sürüyor. YKS ek yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversite kayıt işlemleri eylül ayının son günlerinde yapılacak.

Buna göre; YKS ek tercih sonuçlarının 30 Eylül tarihinden önce açıklanması bekleniyor.

YKS ek tercih sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? (2023 ÖSYM üniversite ek yerleştirme takvimi) - 3

EK TERCİH İŞLEMLERİ BUGÜN SONA ERİYOR

Üniversite kayıt süresi içinde kayıt yaptırmayanlar ya da boş kalan kontenjanlar için 2023-YKS sonuçlarına göre başlayan ek yerleştirme tercih süreci 17 Eylül'e kadar devam edecek.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM), internet sitesinde yer alan duyuruya göre, adaylar, 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ek yerleştirme için tercihlerini, bugünden itibaren TC kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM aday işlemleri mobil uygulamasından bireysel olarak yapacak.

YKS ek tercih sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? (2023 ÖSYM üniversite ek yerleştirme takvimi) - 4

EK YERLEŞTİRME SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

Adaylar, 2023 YKS ek yerleştirme sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir.

Etiketler :