Yılmaz Özdil’in evinin akıbeti belli oldu

Yılmaz Özdil’in evinin akıbeti belli oldu
Yılmaz Özdil’in, Bodrum'da bulunan ve eşi Hülya Özdil adına satın aldığı villada ‘ruhsata aykırı birçok kaçak bölüm yapıldığı’ iddia edilmişti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yılmaz Özdil'in, Bodrum’da eşi Hülya Özdil adına satın aldığı villanın tartışmalı bölümü için yıkım kararı verdi.

Bodrum Belediyesi’nin yapıya ilk olarak ofis ve işyeri ruhsatı verdiği daha sonra yapıya kaçak bölümler ilave edilerek ruhsatın yaklaşık iki katı kadar inşaat alanı elde ettikleri iddia edildi.

İHA’da yer alan habere göre Yılmaz Özdil’in, 2018 yılının sonunda imar affına başvurduğu ve başvurunun eşi Hülya Özdil tarafından yapıldığı öğrenildi.

Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından villadaki ‘kaçak eklentilerin’ yıkımı için yazılan talimat, Bodrum Belediyesine tebliğ edildi. Yapılan incelemelerin ardından Özdil’in evinin jeneratör dairesi, müştemilat, bodrum kat ve pergole yerine yaptırdığı çelik iskeletlerin yıkılacağı öğrenildi.

Müdürlük ayrıca, ‘yanlış bilgi vererek kamu görevlilerini yanılttığı’ iddiasıyla Özdil'in eşi hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
 

İlgili Haberler