Yıllık bütçesi 215 milyon olan belediyeden 500 milyonluk ‘villa projesi’

Yıllık bütçesi 215 milyon olan belediyeden 500 milyonluk ‘villa projesi’
Malatya Battalgazi Belediyesi, geçtiğimiz hafta yaptığı etkinlikle 120 adet villanını temelini attı. Belediye başkanı, projenin 500 milyon TL’ye mal olacağını belirtirken ihale, AKP’den meclis üyesi adayı olan Cemal Ravcı’nın şirketine verildi.

Malatya-Battalgazi Belediyesi, 9 Eylül’de yaptığı etkinlikle ‘Battalgazi Villaları’nın temelini attı. Törende konuşan Battalgazi Belediyesi Başkanı Osman Güder, projenin, Malatya’da bugüne kadar yapılmış en büyük ‘villa şeklinde site’ olduğunu belirtirken “500 milyon liraya mal olacağını” söyledi.

300 bin nüfusu bulunan Battalgazi ilçesinin yıllık bütçesi ise yapılan projenin yarısından bile az. Belediyenin resmi internet sitesinde paylaşılan bilgilere göre kurumun yıllık ödeneği 215 milyon TL.

Ayrıca villaların üç yıl içinde bitirilmesi planlanırken ihale, AKP’den belediye meclis üyesi adayı olan Cemal Ravcı’nın şirketine verildi.

'Zenginleri de düşünmek zorundayız'

120 villanın tanesinin 4 milyon 166 bin TL’ye mal olacak olmasına dair tepkilere Battalgazi Belediyesi Başkanı Güder, “Bizler şehri düşünürken, bir bütün olarak düşünmek zorundayız. Dar gelirli insanlarımızı düşünmek zorundayız, şehrin tüccarını düşünmek zorundayız, şehrin zenginini de düşünmek zorundayız, şehrin öğretmenlerini de düşünmek zorundayız. Toplumun her kesimin ihtiyacını karşılamak zorundayız. Battalgazi’nin neden elitistleri olmasın” diye yanıt vermişti.

Satılmama ihtimali yokmuş

halktv.com.tr'nin ulaştığı inşaat firması yetkilisi, villalarının satılmama ihtimali olmadığını söylerken maliyetinin ‘makul’ olduğunu belirtti.

Yeşilyurt da yapmıştı

Malatya, yüksek gelirliler için villa projesiyle yeni tanışmıyor. Daha önce Yeşilyurt Belediyesi de benzer bir projeye imza atmış, villaların AKP’li isimlere verildiği iddia edilmişti.

Erdoğan, ‘İsrafa yer yok' demişti

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, 14 Eylül’de 2023 yılı yatırım programı hazırlıklarına dair “Tasarruf tedbirleri kapsamında zorunlu haller dışında 2023 yılı yatırım programına yeni proje alınmayacaktır. Mevcut kamu sabit sermaye stokundan azami kapasitede yararlanılması için gerekli bakım ve onarımlara önem verilecek, vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarına ve ekonomide katma değer artışına doğrudan hizmet etmeyen projeler teklif edilmeyecektir" demişti.