Belediyenin 'Vatandaş için yaptık' dediği villaların sahipleri kayıp

Belediyenin 'Vatandaş için yaptık' dediği villaların sahipleri kayıp
Malatya Yeşilyurt Belediyesi, 110 adet villadan oluşan site ve içerisinde sosyal tesis ile 1 adet ticaret merkezi yapımı için başladığı inşaatı sürdürürken, villaların kime verildiği konusunda bilgi paylaşmadı.

HAZAR DOST

Yeşilyurt Belediyesi'nin 2017'de inşaatına başladığı lüks villaların yapımı, aynı yıl müteahhit şirketin batması nedeniyle durduruldu. Ardından tekrardan ihaleye çıkan projenin bütçesi 49 milyon 649 bin TL olarak belirlenirken, ihaleyi kazanan firmanın ismi açıklanmadı. 

İnşaatı hala süren villalara dair Yeşilyurtlu vatandaşlar, ilçede resmi rakamlara göre 30 bin işsizin olması ve belediyenin sosyal belediyecilik yapması konusunda tepki gösteriyor. 

18 Mayıs'ta tekrardan Belediye Meclisi'nde CHP Grup Sözcüsü Günnur Tabel tarafından gündeme gelen villaların kime tahsis edildiği ise bilinmiyor. 

Halktv.com.tr'ye konuşan Günnur Tabel, belediye yöneticilerinin ''Villaları kura sonucuna göre vatandaşa vereceğiz'' dediklerini fakat bu kuranın gerçekleşmediğini söyledi. 

Belediyenin lüks konut yapmaması gerektiğini söyleyen Tabel, ''Vatandaşın ihtiyacı var diye sosyal konut yaparsın. Sen 300-600 bine sattın, ne kadara mal ettin? Artık değeri de arttı şimdi 2-2 buçuk milyona satıyorlar. Villaları kimin aldığını bilmiyoruz'' diye konuştu.

Villaların kime verildiğini Yeşilyurt Belediyesi Başkanı Mehmet Çınar'a sorduğunu söyleyen Tabel, ''Şirketin kendi standartları var. Bu standartlara uyanlara verildi'' yanıtını aldı. 

''Villalar AKP'lilere verildi''

halktv.com.tr'nin ulaştığı diğer kaynaklar ise villaların kimlere verildiğinin açıklanmamasının bir nedeni olduğunu belirtirken, ''Milletvekillerine, meclis üyelerine ve AKP'ye yakın olan kişilere verildi bu villalar'' diye konuştu.