Türk Sinemasının Bir Efsanesi Daha Aramızdan Ayrıldı!

Türk Sinemasının Bir Efsanesi Daha Aramızdan Ayrıldı!
Yeşilçam'dan bir yıldız daha kaydı. Usta sanatçı Murat Soydan hayatını kaybetti. Soydan 84 yaşında hayatını kaybeden Soydan'ın vefatını kızı duyurdu.

Yeşilçam oyuncusu Murat Soydan yaşamını yitirdi. Oyuncunun vefatını kızı duyurdu. Soydan 84 yaşındaydı.

Ünlü aktör Murat Soydan hayatını kaybetti. 84 yaşındaki Soydan'ın vefat haberini kızı Mehveş Soydan duyurdu.

Soydan "Canım babamı kaybettik. Başımız sağ olsun" dedi.

murat-soydan1.jpg

Murat Soydan, 2 Ekim 1940 tarihinde İstanbul’un Üsküdar ilçesinde doğmuştur. Gerçek adı Rüçhan Tercan’dır. İlk ve ortaokulu Lüleburgaz’da, liseyi Edirne’de okudu. Üniversite için İstanbul’a geldi. İktisadi İlimler Akademisi’nde okurken bir yandan da İstanbul Belediye Konservatuvarı Türk Musikisi bölümünü bitirdi. Aynı zamanda üniversite tahsili sırasında Tekel’de memurluk yaptı.

Askerliğini yedek subay olarak yaptıktan sonra 1966 yılında “Perde” mecmuasının açtığı yarışmayı Tanju Korel ile birlikte kazanarak sinemaya geçti.

murat-soydan2.jpg

Sanat hayatına sinemada 1966 yılında "Kolsuz Kahraman" adlı filmle başlayan Murat Soydan, 200'e yakın filmde rol aldı. Dizi filmlerde de oynayan sanatçı, bir dönem Sinema Oyuncuları Derneği başkanlığı yaptı.

1970'li yılların "Jön" oyuncularından olan Murat Soydan, birçok filmde Türkân Şoray ve Hülya Koçyiğit'le başrolü paylaştı.

221 filmde oynayan Soydan, 1972 yılında 9. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "Zulüm" filmindeki rolü ile En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü kazandı.

Murat Soydan'ın biri ilk evliliğinden olmak üzede iki çocuğu var.