Yerel seçimler 'beka' sorunuydu... Şimdi de kanal projesi 'milli güvenlik' meselesi oldu!

Yerel seçimler 'beka' sorunuydu... Şimdi de kanal projesi 'milli güvenlik' meselesi oldu!
AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, seçim çalışmalarını Küçükçekmece'de sürdürdü. Yıldırım, "Kanal İstanbul, İstanbul'un can ve mal güvenliğin teminat altına alacak bir projedir

AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, seçim çalışmalarını Küçükçekmece'de sürdürdü. Yıldırım, "Kanal İstanbul, İstanbul'un can ve mal güvenliğin teminat altına alacak bir projedir. Kanal İstanbul, Türkiye'nin milli güvenlik meselesidir"dedi.

Binali Yıldırım, seçim çalışmalarına Küçükçekmece'de devam etti. Küçükçekmece Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Lisesi Proje Okulu'nu ziyaret eden Yıldırım, buranın yakındaki Tüccar ve Sanayiciler Derneği İlkokulu bahçesinde kendisini bekleyen öğrencilerle görüştü.

Küçükçekmece AKP İlçe Başkanlığı ziyaretini basına kapalı olarak gerçekleştiren Yıldırım, Osmanlı Düğün Salonu'na geçerek sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileriyle ilçedeki kanaat önderleriyle buluştu. Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, Küçükçekmece'ye bereket, güzellikler, bolluk ve Kanal İstanbul'un yakıştığını söyledi.

Küçükçekmece'nin nüfus bakımından İstanbul'un ikinci büyük ilçesi olduğunu ifade eden Yıldırım, "Küçükçekmece Kanal İstanbul Projesi'nin yapılacağı ilçemiz. Birkaç cümle ile Kanal İstanbul'un ne olup olmadığını anlatmakta fayda var. Çünkü herkes farklı bir yandan anlatmaya çalışıyor. Projenin önemini gölgelemeye çalışıyorlar. Kanal İstanbul, İstanbul Boğazı'ndan sonra Marmara'dan Karadeniz'e açılan ikinci su yolu projesidir" diye konuştu.

'Kanal İstanbul önemli bir boşluğu dolduracak bir projedir'

Yıldırım, şöyle devam etti:

"Kanal İstanbul, İstanbul'un can ve mal güvenliğin teminat altına alacak bir projedir. Kanal İstanbul, Türkiye’nin milli güvenlik meselesidir. Düşünün Boğaz'a bir şey oldu. Ne yapacağız? Montrö Anlaşması var. Montrö Anlaşması'nda öyle her şey elimizin altında değil. Yarın şartlar değiştiğinde var mı bir seçeneğimiz? İşte Kanal İstanbul o. Her yıl İstanbul Boğazı'ndan 140 milyon ton petrol geçiyor. Bunun İstanbul için ne anlama geldiğini anlatmama gerek yok. Türkiye'nin denizcilikte, deniz taşımacılığında, İstanbul’un güvenliğinden önemli bir boşluğu dolduracak olan proje: Kanal İstanbul'dur. Türkiye'nin küresel güç olma yolundaki en önemli büyük adımlardan biri Küçükçekmece'de yapılıyor. Bir yandan Küçükçekmecelilerin hayatını kolaylaştıracak adımları atacağız diğer yandan burada yaşayan bütün hemşehrilerimize özellikle de gençlerimize yeni iş, aş fırsatlarını oluşturacağız."

İstanbul'un birçok yerinde olduğu gibi Küçükçemece'nin de en büyük sorunun ulaşım ve trafik olduğuna dikkati çeken Yıldırım, "Küçükçekmece adeta metro hatlarıyla donatılacak. Küçükçekmece’de 7 proje var. Yenikapı-Sefaköy- Büyükçekmece Hattı başta olmak üzere, Küçükçekmece’den 5 tane daha metro hattı geçecek. İstanbul ulaşımı için çok iddialı bir projeyle geliyoruz. Gelecek 5 yıl içinde raylı sistemin İstanbul ulaşımındaki payını yüzden 18'den yüzde 48'e çıkaracağız. Raylı sistemin uzunluğunu 170 kilometreden 518 kilometreye çıkaracağız. Bunu gerçekleştirdiğimizde, raylı sistemin uzunluğu, Londra, Paris ve Moskova’daki raylı sistemden daha fazla olacak" ifadelerini kullandı.

'Bütün adaylar sahada konuşuyor, İstanbullular da dinliyor'

İstanbul'a gönül belediyeciliğini getireceklerini söyleyen Yıldırım, program çıkışında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nun 'İstanbul'un sorunlarını konuşalım' diye bir çağrısı oldu. Bu çağrısını nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki bir soruya Yıldırım, şu cevabı verdi:

"Konuşuyoruz zaten. Bütün adaylar sahada konuşuyor, İstanbullular da dinliyor. 31 Mart'ta ise karar verilecek. Bu karar İstanbullular için hayırlı olsun. İstanbul'da 7 aday var. Her aday, İstanbul'da kendi projelerini anlatıyor. İstanbul'un sorunlarını nasıl çözeceklerini anlatıyor. İstanbullu da bizleri dinliyor. Ona göre karar verecek."

60 Saniyede Gün Özeti