Yenikapı'dan manzaralar: 'Bir fotoğraf çekip çıkıcaz'

Yenikapı'dan manzaralar: 'Bir fotoğraf çekip çıkıcaz'
Cumhur İttifakı dün Yenikapı'da İstanbul mitingi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 milyon 600 kişinin katıldığını söylese de gelenler fotoğraf çekip çıktı. 

31 Mart yerel seçimlerine bir hafta kala Cumhur İttifakı Yenikapı'da İstanbul mitingi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, mitinge 1 milyon 600 kişinin katıldığını söyledi. Cumhuriyet'ten Miyase İlknur'un izlenimlerine göre, mitinge gönüllü katılan sayısı azdı, zorlama ile gelenler ise fotoğraf çektirip çıktı. İlknur'un yazısının ilgili bölümü şöyle: 

"Miting kalabalık mıydı? Evet hem de çok. AKP’nin her İstanbul mitinginde olduğu gibi. Ama kendiliğinden “hadi metroya ya da otobüse atlayıp mitinge gidip reisi izleyeyim” diyenler var mıydı derseniz, çok nadir. Organize bir miting olduğu malum.

Genç kızlar güvenlik noktasında arama yapılırken parfüm, deodarant ve çakmaklarına el konulmasından dertlilerdi. Bizim oturduğumuz beton çiçekliği kiraya versek hayli para kırardık. Neden mi? Mitinge zorla, daha doğrusu bedeli mukabilinde getirilenler “Abla be bir müsaade eden şu çiçekliğe çıkıp bir selfi yapayım ya” dedikten sonra selfi fotoğrafı alıp yallah metroya yönelip tüyüyorlardı. Üç tane genç kendi aralarında ne zaman tüyeceklerini tartışırken, bir tanesi “Oğlum bu kadar erken tüymeyelim, kontrol ediyorlar bak” dediğinde belli ki daha deneyimli olan biri “Yav geçen sefer de öyle yaptık. Meydanı arkana alacak şekilde bir selfi çek, koy Facebook’a tamam. Sorduklarında gösterirsin” dedi.

Bir süre Erdoğan’ı dinledikten sonra biz de tüymeye karar verdik. Zira miting dağılırsa metroya ulaş ulaşabilirsen. Metro girişine doğru tüyen zevattan birileri önümde yürürken yine aynı kaygıyı dile getiriyordu. “Yav iyi de ya bunlar bizi ararlarsa neredesiniz diye?” Öteki, “En öndeyiz deriz. Nasılsa milleti yarıp öne gelecek değil ya” derken en akıllısı üçüncü olanı çıktı. “Ya ona ne gerek var oğlum. Telefonu açmayız sonra da kalabalıktan duymadık deriz.”