Yeni Şafak yazarından Özhaseki'ye: LGBT brifingi almalı

Yeni Şafak yazarından Özhaseki'ye: LGBT brifingi almalı
Yeni Şafak yazarı Ersin Çelik, AKP'li Mehmet Özhaseki'nin LGBTİ+ bireyler için "Madem Allah yaratmış, hepsinin başımızın üzerinde yeri var" sözleri sonrası, "Mehmet Özhaseki LGBT brifingi almalı" dedi.

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesinin yazarları son dönemlerde iktidar çevrelerine sert eleştiriler yöneltmeye başladı. Dün Tamer Korkmaz, gazeteciler Mehmet Barlas ve Nagehan Alçı'yı eleştirerek "Kaşarlanmış manipülatör Barlas, Truva Nagehan" sözlerini kullanmıştı. Mehmet Metiner de Barlas'ın "CHP kapatılsın" fantezisini eleştirmişti.

AKP'ye yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak yazarı Ersin Çelik ise, bugün yayınlanan yazısının bir bölümünde AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin LGBTİ+ bireyler için "Madem Allah yaratmış, hepsinin başımızın üzerinde yeri var" sözlerini eleştirdi.

Çelik yazısının ilgili bölümüne "Mehmet Özhaseki LGBT brifingi almalı" başlığını vererek, "AK Parti kurmaylarının LGBT konusunda, (sapkınlık boyutu, tarihsel süreci, dini yönü, lobisi, dayatmaları, teşvik, tahrik, maruz kalma ve meselenin insani yönleri vs.) bilgilendirmeye ihtiyacı var. Başta da Mehmet Özhaseki’nin" cümlelerini kaleme aldı.

Çelik yazısında ayrıca 'LGBTİ konusu'nun bir 'sapkınlık boyutu' olduğunu da öne sürdü.

Çelik'in yazısının ilgili bölümü şöyle:

"AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin LGBT yorumunu izledim. Sonra da sosyal medya yansımalarına baktım. Hemen herkes 'ne oluyoruz' şaşkınlığındaydı. Özhaseki henüz bir açıklama yapmadı. Eğer yapma gereği duyarsa da muhtemelen, 'ben doğuştan çift cinsiyetlileri kastettim' diyecek. Açıkçası ben de öyle düşünüyorum. Yoksa meseleyi Sümbül Efendi’den alıp, Merkez Efendi’ye dayandırıp, 'hepsinin başımızın üstünde yeri var' demesinin tek dini ve insani bağlamı buraya çıkıyor. Fakat TV100 sunucusunun sorusu 'Mehmet Özhaseki LGBT’li bireyler için ne düşünüyor' diye geliyor. Verilen yanıt da ortada. LGBT lobisi bu sözleri evire çevire kullanır. Geçmiş olsun. Şu görüldü ki; AK Parti kurmaylarının LGBT konusunda, (sapkınlık boyutu, tarihsel süreci, dini yönü, lobisi, dayatmaları, teşvik, tahrik, maruz kalma ve meselenin insani yönleri vs.) bilgilendirmeye ihtiyacı var. Başta da Mehmet Özhaseki’nin. Öyle görünüyor ki; bundan böyle birçok ortamda bu tarz sorular yöneltilecek siyasetçilere. Her soru-cevap da yeni siyasi malzeme olarak düşecek sosyal medyaya"

Ne olmuştu?

TV100'de yayınlanan 'Deniz Tural ile Siyasetin Ev Hali' isimli programa katılan Özhaseki, Tural'ın sorularını yanıtladı. LGBTİ+ bireylerle ilgili “Madem Allah yaratmış, hepsinin başımızın üzerinde yeri var” ifadelerini kullanan Özhaseki, “Onu Cenab-ı Hakk'ın yarattığı bir emanet gibi görmek her kulun vazifesi diye düşünüyorum. Her inançlı insanın işi diye düşünüyorum. Onun dışında bana göre saygı duymak ve tercihlerine sonuna kadar saygılı olmaktan başka elimizden bir şey gelmez” diye konuşmuştu. Özhaseki, LGBTİ+ bireylerle ilgili yaptığı açıklamalarla partisiyle ters düşmüştü. Daha önce Erdoğan, LGBTİ+ bireyleri yok sayarak, "LGBT, yok öyle bir şey. Bu ülke millidir, manevidir" demişti. Süleyman Soylu ise Boğaziçi eylemleri esnasında gözaltına alınan 4 öğrencinin gözaltına alınması sonrasında 'Boğaziçi Üniversitesi’nde Kabe-i Muazzama’ya yapılan saygısızlığı gerçekleştiren 4 LGBT sapkını gözaltına alındı' demişti.