Yeni ÖSYM Başkanı'ndan tarikat liderine: Gül yüzlü efendim

Yeni ÖSYM Başkanı'ndan tarikat liderine: Gül yüzlü efendim
KPSS skandalının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görevden aldığı Halis Aygün'ün yerine Bayram Ali Ersoy atandı. Ancak Ersoy'un sosyal medya paylaşımlarında İsmailağa Cemaati liderine 'efendim' dediği görüldü. İsmailağa tarikatıyla ilişkili paylaşımları ortaya çıkan Ersoy, Twitter hesabını kapattı.

Geçtiğimiz pazar günü gerçekleşen KPSS'deki bazı soruların Yediiklim Yayınevi'nin sorularıyla aynı olması Türkiye'nin gündemine oturdu. Devlet Denetleme Kurulu (DDK) Yediiklim Yayınevi'ne soruşturma başlattı ve suç duyurusunda bulundu. Yayınevinin adreslerinde de arama yapıldı.

Bununla birlikte ÖSYM Başkanı Halis Aygün de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kararıyla görevden alındı. Yerine ise Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy atandı.

Yeni ÖSYM Başkanı hesabını kapattı

Yeni ÖSYM Başkanı'nın Twitter paylaşımları ise başka bir tartışmaya kapı araladı. Geçtiğimiz ay hayatını kaybeden İsmailağa Tarikatı'nın lideri Mahmut Ustaosmanoğlu için taziye mesajı paylaşan Ersoy'un tarikat liderini efendi olarak tabir ettiği görüldü.

Ersoy: Gül yüzlü efendim

Ersoy, paylaşımında "Allah cc yoluna, İslam yoluna, Ehli Sünnet yoluna adanmış koca bir ömür. Şahidiz ya rabbi, şahidiz ya rabbi. Vazifesini hakkıyla yaparak bu dünyadan göçtü Mahmut Ustaosmanoğlu Efendi Hazretleri rabbim sana rahmet eylesin, habibine komşu eylesin gül yüzlü efendim" ifadelerini kullandı.

2.jpg

'Önemli olan atananın değil, atayanın değişmesi'

CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Bülent Maraklı ise bu paylaşımı alıntılayarak, "Yeni ÖSYM Başkanı, atandığı an Twitter hesabını kapatmış olsa da birkaç tweetine Google sayesinde ulaşılıyor. Tarikatçıya "efendim" diyen bir ÖSYM Başkanı'mız var artık. Arkadaşlar önemli olan atananın değil, atayanın değişmesi. Biz değiştireceğiz" dedi.

Twitter hesabını kapattı

Yeni ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, tarikat ilişkilerini ortaya çıkaran sosyal medya paylaşımları sonrası Twitter hesabını kapattı.

ekran-alintisi-001.jpg