Yeni Haftada Hava Nasıl Olacak? Meteoroloji Sarı Kodlu Uyarı Yaptı

Yeni Haftada Hava Nasıl Olacak? Meteoroloji Sarı Kodlu Uyarı Yaptı
Sıcaklıkların mevsim normallerinin üstünde geçtiği Türkiye'de vatandaşlar, yeni haftada meteorolojiden gelecek olan sevindirici haberi bekliyor. Meteoroloji 6 il için beklenen haberi verdi ve sarı kodlu uyarıda bulundu.

Son 53 yılın en sıcak haziran ayını geride bırakan Türkiye, temmuz ayında da yüksek sıcaklıklara maruz kalıyor. Yüksek sıcaklıklar yurdun bir çok noktasında büyük çapta yangınlara yol açarken, bunaltan sıcakların ne zaman biteceği vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

karsta-saganak-yagmur-etkili-oluyorkars-iha-1593594919322.jpg

6 İL İÇİN SARI KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Erzurum, Kars, Ardahan, Gümüşhane, Artvin ve Bayburt'a sarı kodlu uyarıda bulundu.

Sarı kodlu uyarıya ilişkin TRT Haber'e değerlendirmelerde bulunan Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak Tekin, "Orta Karadeniz kıyı kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusuyla Doğu Akdeniz'de yağışlar görülecek" diye konuştu.

Tekin, yeni haftanın ikinci gününde Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Karadeniz'de sağanak etkili olacağını belirtirken, çarşamba günü yine Karadeniz bölgesinde yağış görüleceğini ve hava sıcaklığın mevsim normalleri üzerinde seyretmeyi sürdüreceğini ifade etti.

97168.jpg

TOZ TAŞINIMI UYARISI

Önümüzdeki 3 gün Doğu Anadolu'nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda toz taşınımı görülebileceğini belirten Tekin, toz taşınımının yol açabileceği; görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olmasını istedi.

gf.png

3 BÜYÜK İLDE YAĞIŞ BEKLENMİYOR

Tekin, Ankara, İstanbul ve İzmir'de yeni haftada sıcaklıkların kademeli olarak artacağını ifade etti.

3 büyük kentte önümüzdeki 3 gün boyunca yağışın beklenmediğini belirten Tekin, bu üç günün parçalı ve az bulutlu geçeceğini, Ankara ve İstanbul'da hava sıcaklığı 33 ile 35 derece arasında seyredeceğini, İzmir'de ise 38 dereceleri bulacağını söyledi.